Wpis z mikrobloga

@TreeLemon: Przypomnij mi w takim razie, w związku z jakim wydarzeniem ma miejsce dzisiejsza debata? Beatka wyszła na mównice (ułatwię ci życie - tematem jest wniosek o wotum nieufności wobec Macierewicza) i zamiast odbić argumenty opozycji to wyjeżdża z uchodźcami XD Przecież to jest najbardziej amatorskie zagranie retoryczne - oto po zamachu w Manchesterze staje wielka Pani Premier Polski i grzmi z mównicy "NIE WPUŚCIMY UCHODŹCÓW!". To amatorska gra na emocjach
@crazy_drummero: słuchałem bardzo uważnie, Macierewicz bardzo jasno stwierdził, że Siemoniak ma dom z basenem (jakby to miało jakiekolwiek znaczenie poza figurą retoryczną odwołującą się do najprostszych emocji)
na miejscu Antoniego byłby dobry ktokolwiek. Nie wiem czy masz świadomość ale ten konstytucyjny minister oskarżył drugą i dwunastą armię świata (według rankingu GFP) o HANDEL MISTRALEM ZA DOLARA. KAŻDY ale to absolutnie KAŻDY kandydat nie będący oszołomem byłby lepszym ministrem od niego.
Z
@crazy_drummero : nie, bycie oszołomem to określenie które spina klamrą Mistrale za dolara, rozbijanie się limuzynami, promowanie Misiewicza (A. M - "uderzenie w misiewicza to uderzenie w bezpieczeństwo państwa" - jak to nazwiesz jeśli nie oszołomstwem?), masowe odchudzenie kadr oficerskich, akcja z Caracalami i niejasne powiązania z Boeingiem. Jak inaczej mam go nazwać jeśli nie oszołomem i kłamcą?