Wpis z mikrobloga

Panowie mam dylemat jaki telefon wybrać. Fundusz jakim operuje to 1200-1400 zł. Wiem że to średnia półka telefonów ale nie będę robił na nim nie wiadomo czego.

1. Huawei P9 Lite?
2. Lenovo P2?
3. Xiaomi Redmi Note 3
4. Xiaomi Redmi Note 4
5. Xperia XA ?
6. Samsung Galaxy J7

Może ma ktoś z Was któryś z tych telefonów i mógłby coś powiedzieć? Telefon ma się nie zacinać przy zwykłym użytkowaniu i chodzić w miarę szybko. Nie będę grał w żadne gry itp. Jedynie co to Fb, messenger, czasem snapczat i nawigacja google maps.

#telefony #samsung #xiaomi #xiaomiyi #lenovo
  • 24
  • Odpowiedz
@Jebwleb: Tysiąc to chyba nie jest jakoś dużo za telefon? Nie będę kupował w 2017 roku staroci kilkuletnich za 500 zł majster
@uppss: Dzięki, właśnie ta 2 modele biorę najbardziej pod uwagę ale nie mogę się zdecydować
  • Odpowiedz
@Szafa23: Redmi Note 4 ma lepszą baterie, a te Facebooki ciągną baterie.
9 Lite ma trochę lepszy aparat i jeśli będziesz chciał płacić telefonem to on się nadaje, bo ma NFC.

No i gdzie będziesz kupował ten Xiaomi Redmi Note 4?
  • Odpowiedz
@uppss: Telefon będę brał w Euro RTV w Poznaniu.

A jak wygląda serwis jeśli kupiłbym z Chin w razie potrzeby? I czy kupując z chin będę miał polski soft itp ?
Note 4 za 160 $ tylko a w RTV za 1100 zł. Teraz to dałeś mi ładną rozkminę
  • Odpowiedz
Tak patrzę na allegro to cena tego Note 4 zaczyna się od 600 złoty, znalazłem nawet z Poznania za 670. Tych z RTV AGD chyba powaliło skoro krzyczą 1299 zł
  • Odpowiedz
@Szafa23: Z gwarą w polsce w jakimś sklepie w miarę pewnym musisz liczyć 800-900zł, te po 600 to po prostu jakiś typ za ciebie zamawia na ali i tyle, gówniana opcja.

Jak zalezy ci na gwarancji to ibuygou, proline, jak nie to od Andczeja z listy.

I jak ci nie zależy na gwarancji, to pomyśl o mi5.
  • Odpowiedz
@Szafa23: jeśli chodzi o Xiaomi to nie patrz na oferty na Allegro. Na RTV AGD masz pewność, ponieważ to oficjalny dystrybutor Xiaomi w Polsce.

A te z Chin możesz kupić z jakimś syf systemem, ale można łatwo sobie samemu zainstalować.
  • Odpowiedz
@uppss: Tego że to oficjalny dystrybutor nie wiedziałem, dzięki wielkie. Jutro podzwonię do tych ofert za 800-900 zł zobaczyć co mi powiedzą na temat gwarancji, jeśli będzie problem to raczej na pewno dołożę do tego z RTV.
  • Odpowiedz
@Szafa23: teraz najbardziej opłaca się zamówić z Chin Mi5 z Banggood
Xiaomi Mi5 - 3/64 GB biały w cenie 218,03$ z kodem 5BGESM5642
Lub
Xiaomi Redmi Note 4 3/32GB Global czarny Snapdragon 625 LTE B20 w cenie 158,99$

W obu wypadkach wybierasz opcje Priority Direct mail, jako dostawę, przez co szanse na VAT znacząco spadają i otrzymujesz telefon w niskiej cenie z roczną gwarancją realizowaną w Chinach. Przy Redmi Note 4
  • Odpowiedz
@Szafa23 pewnie, zaplac w rtv 2x więcej niż kupując w Chinach ( ͡ ͜ʖ ͡) gdzie sens, gdzie logika?
Z ciekawości: miałeś kiedyś problem z telefonem tak ze musiales oddawac na gwarancji do naprawy? Chińczyk jak się zepsuje to popchniesz go za 200 na allegro i se kupisz nowy
  • Odpowiedz
@Szafa23 ok, ja osobiście bym w życiu nawet tych 200-300 zl nie dołożył bo to prawie 50% wartosci takiego redmi note 4 w zamian za gwarancje na miejscu bo tak jak ci pisal rybak, w chinach też masz minimum rok a prawdopodobieństwo że będziesz musiał z niej korzystać jest wg mnie tak niskie ze nie uzasadnia tych kosztów dodatkowych które miałbyś ponieść kupując w PL
  • Odpowiedz
@ZewBorsuka: Sranie w banie, zapłaci vat i się okazuje, że z gwarancją by miał za tyle samo albo 50zł drożej. Takiego mi5 to ruzmiem bez gwary powijać, jak w polsce jakieś #!$%@? ceny ma, ale redmi 4 dal mnie totalnie bez sensu.
  • Odpowiedz
Dobra, decyzja zapadła. Jutro ide do Proline Poznań i biorę Redmi Note 4 za 900 zł. Nie będę dopłacał 400 zł dla RTV AGD o których kiedyś czytałem że sprzedawali używane rzeczy jak nowe. Pro line daje gwarancję na 2 lata, noi sklep oddalony ode mnie o 2 osiedla, więc w razie co będę mógł im szybko wjechać na łeb ;). Dzięki wszystkim za sugestie i pomoc. Pozdro
  • Odpowiedz