Aktywne Wpisy

Opas +227
Niektórzy przeżywają jak odchodzi ich pies czy kot, a ja… przeżywam króla mojego akwarium Suma. Wczoraj zauważyłem że on trafił tęczowym mostem do krainy Posejdona. Był ze mną 28 lat…, dostałem go w pierwszej lub drugiej klasie podstawówki, przeżył kilka wyskoków, podsuszeń, pogryzienie przez pierwszego psa, błędy akwarystyczne, choroby, nawet wakacje u babci. Śmiałem się że córka w spadku go odziedziczy, ale nie będzie jej to dane :( W trakcie ostatniego serwisu
źródło: IMG_1164
PobierzZawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

Moje połącznie ze światem : Modem od ISP DASAN H660GW (z wifi)----->Router TP-Link TL-WR740N.
Z modowego wifi pociągne max 3-4 Mbps będąc niedaleko urządzenia (ping w normie- 2ms do serwerów ISP), z moim routerem TP Link sytuacja wygląda tylko nieco lepiej - 5Mbps Down, 5.2 Upload- ping taki sam jak w przypadku modemu.
Na komputerze połączonym skrętką z TP Linkiem prędkości w normie (52 Down/5Upload).
Kanały na których korzystają urządzenia są praktycznie nieużywane w okolicy.
#siecikomputerowe #sieci #isp
Wiec wina nie lezy w urzadzeniach odbiorczych
Sam modem bez TP Linka też ma takie prędkości, nie powinny się zakłucać bo te urządzenia są na dwóch osobnych piętrach w domu z grubymi ścianami.
źródło: comment_Zf8RJHUnkyuTg9EZfkwF9TefJVOUV07J.jpg
Pobierz@manikcs
@metrom okej, dziękuję za wskazówki, jutro potestuje