Wpis z mikrobloga

#policja #metro

Czy ktoś wie może jaki jest sens stawiania policjantów przy metrze do pilnowania aby każdy wchodzący i wychodzący przechodził przez obrotowe bramki, a nie obok? Juz któryś dzień z rzędu widzę jak stoi dwójka policjantów i pilnuje porządku, a groźnym przestępcom, którzy ośmielą się przejść bocznym wejściem wlepiają mandaty. Serio, to jest zadanie dla policji?
  • 14
  • Odpowiedz
  • 1
@Precypitat Na szczęście nie wiem, mnie jeszcze nie złapali. Widziałem raz jak przeszła cała fala osób, kilka z nich przez bramkę boczna, dzielni policjanci to zobaczyli i ruszyli w pościg za jakąś dziewczyną. Żałosne. :-D
  • Odpowiedz
@Dynamiczny_Edek Na 99% nikt mandatu Ci nie da za to chyba że postarasz się :-) A dlaczego stoja tam? Pewnie maja wyznaczony rejon patrolu a rejon może kończyć i zaczynać się w tym miejscu :-) a co do reagowania na to przechodzenie to Ty powiesz "Po co na co?" a ktoś inny powie "Patrzcie, tam jest zakaz, policjanci stoją widzą i nie reagują na wykroczenie". Wszystko ma dwie strony medalu. Pewnie i
  • Odpowiedz
  • 0
@szymi9191 Podziwiam za wiarę w niedawne mandatu. Gdy ich tam widziałem to albo stali i patrzyli czy nikt nie przechodzi, albo stali trzymając już kogoś i wypisując druk, albo właśnie łapali kogoś kto przeszedł.
Wątpię żeby ich rejon patrolowy obejmował tylko obszar metera... Obok stacji Kabaty jest tesco wokół którego zbiera się menelnia, to jest dobre miejsce do pilnowania, a nie łapanie ludzi, którzy przechodzą nie przez te bramkę. Nie ukierunkowuję swojego
  • Odpowiedz