Macie jakiś pomysł, jak obniżyć cenę zakupu Windows 10? 1.Kupić W7 i aktualizować za darmo, da się jeszcze to zrobić? 2.Kombinować ze sprzętem poleasingowym (płyta, cały komp, sama obudowa)? 3. Kupować samą naklejkę COA z allegro?
Jakieś inne pomysły? Grzebałem w necie i ciężko jednoznacznie stwierdzić, co jest legalne, a co nie. Odnoszę wrażenie że według Microsoft wszystko jest nielegalne, niedozwolone i jedyna opcja to każdorazowe kupowanie nowej licencji. Z drugiej strony, można przeczytać, że mając dowód zakupu z wpisanym nr licencji według polskiego prawa wszystko jest legalne.
@tamto-to-tamto: nie wiem jak z tym jest, ale po prostu win10 pro, aktywował się kluczem z naklejki (win7 pro). nie była to aktualizacja, ale czysta instalacja.
1.Kupić W7 i aktualizować za darmo, da się jeszcze to zrobić?
2.Kombinować ze sprzętem poleasingowym (płyta, cały komp, sama obudowa)?
3. Kupować samą naklejkę COA z allegro?
#pcmasterrace
@tamto-to-tamto: równie dobrze możesz sobie spiracić za pomocą jakiegoś aktywatora.
Jakieś inne pomysły? Grzebałem w necie i ciężko jednoznacznie stwierdzić, co jest legalne, a co nie. Odnoszę wrażenie że według Microsoft wszystko jest nielegalne, niedozwolone i jedyna opcja to każdorazowe kupowanie nowej licencji. Z drugiej strony, można przeczytać, że mając dowód zakupu z wpisanym nr licencji według polskiego prawa wszystko jest legalne.
@zielonymariuszek: @3mielu: http://softonet.pl/publikacje/aktualnosci/Aktualizacja.do.Windows.10.za.darmo.wciaz.jest.mozliwa.choc.nie.kazdy.powinien.z.niej.skorzystac,1744 może chodzi o to?