Aktywne Wpisy

Teuvo +12
chodziliście na roraty z lampionami

Qiudo +27
Coś pięknego mieć na legalu swoje roślinki. Walczcie o to mireczki w PL. Hodowla na nielegalu to za duży stres jak się ma już te 30+ pracę i pieniądze, a chce się swojskie palenie dla siebie.
A na zdjęciu jeden top Mango Kush Auto od Zamnesia Seeds w stu procentach Bio cięty po 80 dniach, na malutkiej lampie ViparSpectra p600, 100 watt.
#wykopjointclub #zagranico
A na zdjęciu jeden top Mango Kush Auto od Zamnesia Seeds w stu procentach Bio cięty po 80 dniach, na malutkiej lampie ViparSpectra p600, 100 watt.
#wykopjointclub #zagranico
źródło: 1000012194
Pobierz

Siemacie, Mirosławowie!
tl;dr
Dowaliłem tagów, choć w zasadzie to chyba #kiciochpyta powinno być... Ale wynika to z mojej ciekawości i braku elementarnej wiedzy w dziedzinie skryptów, programowania i budowy stron internetowych.
Pierwsza sprawa: korzystam z #luxmed i oni mają tzw. "Portal Pacjenta", czyli serwis internetowy do rezerwowania wizyt i tego typu pierdół. Działa to tragicznie: mało intuicyjne, jakieś dziwne odświeżanie, wyszukiwarka nie pamięta kryteriów i tak dalej. Ogólnie dość uciążliwe jest korzystanie z tego "portalu".
Druga sprawa to nadmiar klientów w #luxmed: często bywa, że idziesz do jakiegoś specjalisty, on poradzi i zaprasza na wizytę kontrolną np. za miesiąc. Próbujesz wbić się do niego i tu jest wielki WUJ, bo o ile w ogóle ma miejsce, to za pół roku, albo wcale. Tym samym ciężko kontynuować jakieś leczenie u jednego specjalisty ze względu na jego dyspozycyjność i zaklepane wszystkie możliwe terminy.
Trzecia sprawa to właściwe rezerwowanie wizyt. Wymaga cierpliwości, która często popłaca. Po prostu czekam do proponowanego terminu wizyty i parę dni wcześniej próbuję rezerwacji. System oczywiście mówi, że nie ma miejsca. Odświeżam. Znowu brak miejsc. I tak sobie mam przeglądarkę w pracy odpaloną gdzieś na uboczu, żeby odświeżać regularnie. W końcu jakiś termin spada (ktoś odwołuje zapewne) i ja wtedy HYC! i mam go! Mega upierdliwa sprawa, ale jest to wykonalne.
I teraz kilka #pytaniedoeksperta :
1. Czy możliwe jest utworzenie jakiegoś "automatu", który by to odświeżał samoistnie, aż do skutku? Skryptu? Łotewa? Może jakaś apka? Albo wtyczka do przeglądarki? Korzystam zarówno z PC jak i OSX, więc może np. coś do Automatora w maku? Może coś, w co wpisywałoby się kryteria wszystkie, a ono by rozpoczynało owo odświeżanie i gdy tylko pojawiałoby się wolne miejsce, to wtedy potwierdzało rezerwację?
2. Jeśli odpowiedź na pierwsze pytanie jest twierdząca, to drugie pytanie: na ile można wycenić wykonanie takiej pracy? Nie chcę nikomu zawracać d--y, tylko ewentualnie zlecić takie dzieło za kasę, czy coś.
:)
http://www.seleniumhq.org/
2. Możesz mieć przypał
3. Zdecydowanie możesz mieć przypał, bo jeśli mają internetowy system rezerwacji to po drugiej stronie siedzi ktoś minimalnie kumaty.
@xDrope: Hm. No, ciekawy wywód. Aż poczytam ten regulamin. Dam znać, czy coś o rezerwacji i automatach posiadają weń.
@Johnny_: Też spróbuję. Ciekawe, czy sobie poradzi, bo ta ich strona naprawdę mi dziwnie wygląda.
@Zajob_Ze_NieMaKiedy_TaczkiZaladowac: To nie ma znaczenia. Front end to i tak JS + HTML.
@xDrope: (Jeszcze nie czytałem regulaminu. :P ) Przyszło mi do głowy po prostu tyle, że skąd ma "system" wiedzieć, iż odświeżane jest przez automat, a nie przez żywego ludzia? Ta cała