Wpis z mikrobloga

@MrocznyBrokul: Zakaz korzystania z programów wspomagających zazwyczaj jest zawarte w którymś regulaminie, chociaż dziwi mnie brak captchy, która odsiałaby 90% scriptkidsów. Obstawiam, że mają filtr, który wykryje te dość charakterystyczne ruchy. Konsekwencje mogą być wyciągnięte niekoniecznie prawne, bo dużo babrania się z tym, a może obskoczyć bana w luxmedzie. Sugerowanie, że rejestracje za pomocą automatu są legalne pod działania legalne podciąga połowę nielegalnych procederów w sieci ( ͡° ͜
  • Odpowiedz
@MrocznyBrokul: Sprawdzę Selenium. Dzięki. :) Ciekawe, czy to ma znaczenie, jak ta strona jest zrobiona? No, czy JAVA, PHP, czy coś tam innego. (Kompletnie mi obce pojęcia.)

@xDrope: Hm. No, ciekawy wywód. Aż poczytam ten regulamin. Dam znać, czy coś o rezerwacji i automatach posiadają weń.

@Johnny_: Też spróbuję. Ciekawe, czy sobie poradzi, bo ta ich strona naprawdę mi dziwnie wygląda.
  • Odpowiedz
@Johnny_: Pozostaje mi zatem instrukcja obsługi i trochę wolnego czasu. To nie jest tak, że kompletnie "nietechniczny" jestem. Czasami czytam ze zrozumieniem. ;) Z drugiej strony zawsze mam WAS! ( ͡º ͜ʖ͡º)

@xDrope: (Jeszcze nie czytałem regulaminu. :P ) Przyszło mi do głowy po prostu tyle, że skąd ma "system" wiedzieć, iż odświeżane jest przez automat, a nie przez żywego ludzia? Ta cała
  • Odpowiedz