Mam problem z moim lenovo y700. Gdy podłączam coś pod usb, głośnik wydaje dziwny dźwięk, jakby skwarczenie, to samo dzieje się czsami podczas przełączania kart w przeglądarce. Co może być tego przyczyną? Sprawdziłem, wszystkie sterowniki karty dźwiękowej aktualne. #laptopy #pcmasterrace #komputery
@Ven5: y700 ma problemy z usb, gdzieś skacze napięcie i powoduje zakłócenia. Miałem to samo z tym samym modelem. Na dodatek, jak masz dwa urządzenia podłączone z jednej strony, to odłączenie jednego może odłączyć drugie na ułamek sekundy, dosyć by uszkodzić systemy plików na nośnikach zewnętrznych.
@Ven5: Miałem dziwne szumy na słuchawkach przy podłączonej ładowarce, na baterii słuchawek rzadko używałem i nie powiem teraz, czy problem byłby większy. Szumy były spowodowane robieniem czegoś na komputerze, nie pamiętam czy było powiązane to z aktywnością CPU, GPU, czy czego. Pamiętam jedynie, że udało mi się wyeliminować większość szumu przestawiając coś w ustawieniach audio. Jeśli chodzi o wpływ USB, to akurat po stronie minijacka miałem tylko na stałe podłączone mysz
Jeśli chodzi o wpływ USB, to akurat po stronie minijacka miałem tylko na stałe podłączone mysz