Aktywne Wpisy
grzechu1999 +1106
mam_spanko +138
Ludzie nie mają żadnej empatii, nie mają żadnej wyobraźni, nie potrafią się wczuć w przeciętną ukraińską rodzinę i to jaki dramat przeżywa.
Nie potrafią sobie wyobrazić jak my byśmy się zachowali jakby nas napadli, jak zachowałby się nasz rząd.
Otóż wszyscy uciekali by tak samo jak Ukraińcy, tylko że do Niemiec, a Duda, zresztą słusznie, wszędzie gdzie się da wołałby o pomoc
Założę się że bylibyśmy jeszcze bardziej roszczeniowi
Fani dzikiego trenera,
Nie potrafią sobie wyobrazić jak my byśmy się zachowali jakby nas napadli, jak zachowałby się nasz rząd.
Otóż wszyscy uciekali by tak samo jak Ukraińcy, tylko że do Niemiec, a Duda, zresztą słusznie, wszędzie gdzie się da wołałby o pomoc
Założę się że bylibyśmy jeszcze bardziej roszczeniowi
Fani dzikiego trenera,
przewiduję kolejne przekładane starty, odwołane loty i zapewnienia, że już wkrótce wszystko będzie na pewno dobrze
rozwój jakiś tam jest, ale widoków na pozamiatanie konkurencji nie ma
Ale taka "opinia laika" nie ma żadnego, najmniejszego znaczenia. Jest tyle warta co pierdnięcie komara.
Jak chcesz pogadać albo chcesz powiedzieć coś, co kogokolwiek będzie obchodziło i będzie miało jakieś znaczenie, zagłęb się troszkę w temat i podaj argumenty, z którymi wiele osób pewnie by tu chętnie podyskutowało ( @jack-lumberjack , @nicniezgrublem ...)
- - -
Jakby ktoś był zainteresowany tym, co SpaceX już osiągnęło i co realnego już
jest pewien powód, dla którego nie otagowałem tego wpisu
otóż żeby napisać sobie odczucia własne i nie musieć się z nich tłumaczyć
Możesz wszystko i nic nie musisz, dopóki jest to zgodne z prawem / regulaminem Wykopu.
Tak jak i my. Nawet jeśli Ci to nie pasuje do Twoich planów :P
Tak. Społeczność związana ze SpaceX generalnie jest mocno nastawiona na argumenty i chętna do merytorycznej dyskusji. I często dostępna o dziwnych godzinach, bo są różne strefy czasowe (np. Floryda :) ), no i rakiety nieraz startujo w nocy, to trza czuwać.
Niemniej jednak, ta społeczność czasami zyskuje oficjalne podziękowania od SpaceX za pomoc przy różnych rzeczach, np. analiza i wyostrzanie uszkodzonego wideo z lądowania etc. Nie dziwota, bo jest w
- rakieta leci, super, elon znowu osiągnął sukces
- rakieta się rozpadła, świetnie, można się nauczyć na błędach
- start rakiety przełożony, wspaniale, będzie można się lepiej przygotować
no, takiej kampanii podboju
Ja tego nie widzę. Z pierwszego punktu społeczność się cieszy. Na dwa pozostałe narzekają, tylko w bardzo umiarkowany sposób i wykazując się zrozumieniem (czasami aż za dużym). Natomiast nikt nigdy nie powiedział, że "fajnie, że rakieta się rozpadła" (w drodze w górę -- może jak robili testy lądowania to tak).
Niektórzy bardzo nie lubią gadać o błędach i wtopach SpaceX. Ja tam nie mam problemów z