Aktywne Wpisy

Mówcie co chcecie ale perspektywa dalszego ocieplania klimatu jest naprawdę niepokojąca. Wyobraźcie sobie, że za kolejne 20-30 lat w Afryce letnie temperatury sięgałyby po +55,60° C. Przecież to się prędzej czy później skończy jakąś naprawdę masową wędrówką ludów w kierunku Europy czy wojnami o wodę.
I żeby nie było - nie chce kolejnej gównoburzy o papierowe słomki, nie jestem ekoświrem.
Można długo dyskutować na temat wpływu człowieka na klimat, ale prawda
I żeby nie było - nie chce kolejnej gównoburzy o papierowe słomki, nie jestem ekoświrem.
Można długo dyskutować na temat wpływu człowieka na klimat, ale prawda
źródło: temp_file7260922675081997712
Pobierz
Wakabajashii +155
Jakiś czas temu kupiliśmy dom z małym ogródkiem, patrząc na to ze jeszcze tam nie mieszkamy to trochę zarosło tam chwastami. Stwierdziłem, że wezmę kosiarkę i pojadę je skosić żeby to jako tako wyglądało. Zacząłem kosić i nagle przyszedł sąsiad, że przez to że skoszę chwasty to u niego za płotem się pojawią bo wiatr zwieje i jeśli nadal będę kosić to wystawi mi rachunek XD. Zacząłem mu tłumaczyć, że to nic

Zauważyłam, że mój wpis, o niegotowosci do seksu wywołał ciekawa dyskusje http://www.wykop.pl/wpis/21892809.
Tutaj ciąg dalszy:
Dlaczego jestem niegotowa? Pierwszy raz jest dla mnie nie tyle co wyjątkowy a po prostu szczególny. Tak jak już wspomniałam w poprzednim wpisie, nie chce być i nie jestem egoistka. Głównym powodem dla którego z tym czekam, jest chec poznania odpowiedniego partnera. I od razu mówię- seks nie ma byc nagroda!!!! Chcę być pewna, że odpowiedni mężczyzna dostanie część mnie. Myślę, że to świetne uczucie dla faceta, gdy sobie pomyśli że jest tym specjalnym w moim życiu. To moje dziewictwo trzymam właśnie po to, by uszczęśliwić mojego partnera, z którym będę planować wspólne życie. Nie chcę być dziewczyną z dużym przebiegiem, by mój partner nie czul się z tym nieswojo. Drugim powodem, dla którego wciąż czekam jest niegotowosc na macierzyństwo. Kiedyś usłyszałam ciekawe powiedzenie 'poki nie jesteś gotowa na ewentualne konsekwencje, nie powinnaś uprawiać seksu'. Coś w tym chyba jest.. Tak tak, teraz mogą się zleciec osoby które będę mówiły 'przecież są gumki!'. Tego typu zabezpieczenia nie dają stuprocentowej gwarancji.. Ale już pal licho z tym :)
Przeczytałam również kilka negatywnych opinii na temat mojego chłopaka. Tak jak mówiłam, te jego powiedzenia zostały trochę wyjęte z kontekstu. Wszystko zacytowałam co do słowa, ale to wyglądało raczej tak 'co sądzisz o dziewczynach, które chcą czekać z seksem?'. Wtedy odpowiedział to co jest napisane we wpisie poprzednim. Mężczyzna ten zapewnia mnie cały czas, że nie jest typem osoby, która szuka 58568 różnych panienek do seksu. I w sumie to prawda, bo jak również wspomniałam, znam go od 2 lat.
Kolejne pytanie, to czy zaspokajam go oralnie bądź w jakiś inny sposób. Nie. Jakoś nigdy tego nie inicjował, ja jestem w tych tematach zielona,ale raczej otwarta. Może nie od razu lodziki, ale myślę, że z tym można się dogadać i wspólnymi krokami dojść do wszystkiego.
Myślę, że teraz napisałam o wszystkim. Dzisiaj planuje z nim przeprowadzić ostatnia, poważna rozmowę na ten temat. Jeżeli znow nic z tego nie wyjdzie- zakończę to. Nie jestem psem ogrodnika.
Dzięki wszystkim za odpowiedzi, nawet nie spodziewałam się aż takiego odzewu.
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Asterling
Wspomóż mirkowyznania i wykup reklamę w tym miejscu reklama@mirkowyznania.eu
@AnonimoweMirkoWyznania: No bo każdy marzy o tym aby mieć pisiora we krwi i niedoświadczoną laskę która jest kłodą.
Uczciwie stawiasz sprawę.
Czekałbym ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
Seks może być wspaniałym doświadczeniem, ale jeśli zaczniesz współżycie w lęku, w stresie, zmuszona przez kogoś to gwarantuję ci, że wyniesiesz z tego same negatywne wspomnienia, a być może jeszcze poczucie krzywdy. Czekaj tyle ile musisz, nie patrz się na chłopaka - jeśli nie będzie chciał zaczekać na ciebie to kopnij go w dupę.
I nie słuchaj wykopowych "samców alfa", którzy na co dzień oglądają kobiety tylko w .jpg. Zrób jak uważasz, zrób tak, żebyś czuła się dobrze ze sobą i ze swoją decyzją. Wszystko zależy od ciebie! Powodzenia ;)
Komentarz usunięty przez autora