Wpis z mikrobloga

Przeglądam FB Trójki i w komentarzach czytam:

Panie Piotrze, bardzo!!! Panie Wojciechu wielbię Pana nieustannie!!!

"Właśnie tego chce...prosty chłop od TVP". Panie Piotrze czekamy na następną piosenkę o tym co za oknem ...u Nas.

Pan Bukartyk jest niepoprawny jak prosty chłop od tvp

Brawo pan Bukartyk

Bukartyk dziś w Trójka - Program 3 Polskiego Radia mistrzostwo :-) Janko z koleżanką

Janko Muzykant xD Społeczny Kapitał

Brawo Panie Wojtku !!!

Zastanawia mnie co Mann z Bukartykiem odwalili...

Swoją drogą, przy okazji Bukartyka, warto wspomnieć o niedawnej akcji:

Program Bukartyka "Urywki z Rozrywki" Został niedawno zdjęty. Nie znane są powody zdjęcia tego programu. W swoich piątkowych spotkaniach ze słuchaczami Bukartyk niejednokrotnie w swoich utworach sceptycznie odnosił siędo obecnej władzy - chociażby głośno było jak śpiewał o "czarnym proteście".

Tak Piotrek skomentował to:

'Nie wdając się w zbędne szczegóły mam dla Was dwie informacje Po pierwsze - moje występy w ramach "Urywków z rozrywki" po z górą dziesięciu latach właśnie dobiegły końca'

Gdy władze Polskiego Radia uznały, że udało im się kolejnego śmieszka z Polskiego Radia usunąć, to Wojciech Mann ich zaskoczył: w zeszły Piątek Bukartyk pojawił się jako gość audycji "Zapraszamy do Trójki" i tam zaśpiewał utwór "Z tylu chmur" który powstał dzięki Owsiakowi między innymi. I wspólnie - Mann i Butartyk - pochwalali WOŚP i Owsiaka.

Dzisiaj, z tego co widzę, Piotrek pojawił się ponownie. Możliwe, że zaśpiewał utwór związany z obecną sytuacją związaną z TVP.

Jak pojawi się audycja w sieci to z pewnością dam znać o tym.

#neuropa #polityka #radiopis #tvpis #media #bekazpisu #radio #polskieradio #trojka #wojciechmann #bukartyk #muzyka
  • 2