Wpis z mikrobloga

Witam, mam problem ze swoim laptopem. Wczoraj bez powodu ekran zgasł, zrestartowałem komputer i od tego czasu na ekranie pojawiają się migające w poziomie niebieskie paski, o dziwo, tylko na kolorze czarnych, wszystkie inne są okej. Czy możliwe że to taśma?
#komputery #laptopy
  • 12
@UrbanLegend: laptop się uruchamia?, tzn słyszysz dźwięk przy starcie windowsa? i tak jak wyżej podłącz jakiś monitor czy tv to będziesz wiedział czy taśma czy gpu
pobawię się we wróżkę, zgaduje 3 letni hp asus lub acer
@artur00: @nocneszczury: Pojawił się jeszcze jeden problem. Nie mogę włączyć aero i w menadżerze urządzeń moja karta graficzna... nie istnieje.
Przed chwilą była, jednakże pisało że system wyłączył to urządzenie bo coś tam, teraz nie ma jej w ogóle, używam komputera bez karty graficznej.
@poji: @Weebo: Dałem w menadżerze urządzeń "szukaj w poszukiwaniu zmian sprzętu" i odnalazło kartę, zrestartowałem komputer i na karcie graficznej widnieje komunikat : "System Windows zatrzymał to urządzenie z powodu zaraportowanych problemów. (Kod 43)"
@UrbanLegend: Nie znam się na tyle na systemie, żeby samemu coś wykombinować. Są dwie opcje, albo to wina sterowników, tak, jak piszą pod linkiem, albo dedykowana karta graficzna nie żyje. Na logikę: gdyby karta się spaliła, to właśnie tak wyglądałby komunikat Windowsa (Kod 43). ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@Weebo: Wróciłem z serwisu właśnie, zrobią diagnozę, ale tak samo wydaję mi sie ze poprostu karta graficzna padła. Powiedzieli że zobaczą co i jak ale no jeśli to faktycznie karta to prawde mówiąc nie opłaca się go naprawiać bo ten koszt przewyższy wartość laptopa.