Aktywne Wpisy
rales +122
KOCHANI WOŁAM WAS PO 3 MIESIĄCACH.
Równo 3 miesiące temu udałem się do chirurga zajmujące się również medycyną estetyczną na usunięcie 30. pieprzyków. Pieprzyki były umiejscowione przeważnie w okolicach szyi, twarzy, barków. Kilka na brzuchu, rękach, plecach, jeden na nodze.
PRZEBIEG I ROZMOWA
Lekarz dokonał obserwacji zmian, które chciałem usunąć. Ostrzegł mnie, że nie gwarantuje, że po którymś z pieprzyków nie zostanie "dziura" w skórze, albo że któryś się nie odnowi.
Po
Równo 3 miesiące temu udałem się do chirurga zajmujące się również medycyną estetyczną na usunięcie 30. pieprzyków. Pieprzyki były umiejscowione przeważnie w okolicach szyi, twarzy, barków. Kilka na brzuchu, rękach, plecach, jeden na nodze.
PRZEBIEG I ROZMOWA
Lekarz dokonał obserwacji zmian, które chciałem usunąć. Ostrzegł mnie, że nie gwarantuje, że po którymś z pieprzyków nie zostanie "dziura" w skórze, albo że któryś się nie odnowi.
Po
phaxi +60
dostalem paczke z Cholandii od fana tagu #phaxidieta :)
dziekuje bardzo za wsparcie mnie w mojej diecie, to najdrozsza paczka od fana jaka dostalem
dziekuje bardzo za wsparcie mnie w mojej diecie, to najdrozsza paczka od fana jaka dostalem
1. "Japońska" bawełna do e-papierosa (u nas jeden listek około 0,60zł+przesyłka jak nie ma lokalnie)
2. zapasowy tani atomizer [vivi nova]
3. fluxy (5 sztuk po 10ml) - u nas za to samo, nawet 15zł za 10ml
4. piszczący kurczak - sprzedawca miał dobre opinie i rzeczywiście kurczak daje radę
5. płynny plastik, utrwalany światłem UV - opinie na jego temat są podzielone, ale jak była okazja do zakupu za grosze, to czemu nie spróbować.
6. zapasowe gąbki do stacji lutowniczej - niestety malutkie, nie sprawdziłem wymiarów, będę musiał układać dwie koło. W każdym razie, opłacalny zakup.
7. mini apteczka - różne plastry, środki do odkażania ran, pęseta, nożyczki, część środków z oznaczeniem (sterylne, do stosowania w szpitalach)
To tylko dzisiejsze paczki, ogólnie dało się wybrać trochę rzeczy do elektroniki i epapierosa, które na pewno nie będą leżeć w szufladzie.
#pokazcebule
#aliexpress
śmieci? fluxa używam sporo, a u nas kosztuje majątek, gąbki do lutownicy wolę zmieniać, żeby nie zniszczyć grotów po 20-40zł/sztuka. Atomizer w zapasie, jak skończą mi się grzałki, więc na tych śmieciach jestem około 120zł do przodu, a to przesyłki tylko z dzisiaj.
to co było w shipping address, dane kont to zazwyczaj było "fjdhfkjhdfk fjkhsdfkhsdkf"( ͡° ͜ʖ ͡°)
to jest kurczak( ͡° ͜ʖ ͡°) często kot mi się ukrywa w pokoju i nie mogę go przegonić, teraz nie będzie miał szans.
zakup z kuponów, więc wszystko na którymś z kont koplayera :/ nie znajdę, w każdym razie szukałem po słowie "flux", sortowanie od najniższej ceny, już nie wiem czy to z kuponów 2$ czy 4$, flux jest typu RMA 223.
w zamówieniach nie znajdę, mam prawie 170 instancji koplayera i na którejś z nich jest to zamówienie. Słowa kluczowe "Liquid plastic" ; "RapidFix UV Liquid Plastic Adhesive" i szukanie od najtańszej oferty.
http://gizmodo.com/super-glues-got-nothing-on-this-liquid-plastic-you-hard-1666641845
jest to coś w rodzaju "super glue", ale utwardza się dopiero po oświetleniu UV
lampka UV jest już w zestawie, robiłem teraz test przy sklejaniu obudowy ładowarki - jak dla mnie chwyta słabiutko :/
nie pisałem wcześniej, że to rzeczy kuponów, bez nich, zamówiłbym tylko flux i gąbki( ͡° ͜ʖ ͡°)
Topnik w formie pasty, praktycznie niezbędny jak rozlutowujesz coś przy pomocy gorącego powietrza (równomierne nagrzanie elementu). Przy lutowaniu, też pomaga zrobić lepsze połączenie, ale trzeba później dobrze oczyścić pcb, żeby nie doszło do zwarcia (teoretycznie pasta nie przewodzi prądu, w praktyce tak)
Komentarz usunięty przez autora