Szukam listy szkoleń i/lub konferencji dla 2017 tematy: C, ARM, embedded, Linux, Python
Pierwsze kilka wyników z googla jest obecujących, ale zastanawiam się czy istnieje jedna porządna lista? Preferowane w Polsce, lub jeśli wysokiej jakości to i za granicą. Marzy mi się filtrowalna lista uszeregowana pod względęm wielkości/rozpoznawalności, z datą i ceną. Czy ktoś coś takiego widział?
PyCon PL ; Python Linux Plumbers Conference ; Linux Linux Kernel Summit ; Linux Embedded Linux Conference ; Linux, embedded
Szkolenia: ========
FreeElectronics ; Linux, embedded
========================================
Wydaje mi się że jest to dość uzasadnione użycie tagu, jednak jeśli ktoś miałby poczuć się urażony, to pytanie stricte dotyczące kodu. Np Android/Java:
Jak dodać click listenera do najprostszego adaptera listview:
List filenames = new ArrayList<>(); filenames.add("aaa"); filenames.add("bbb"); ArrayAdapter adapter = new ArrayAdapter<>( this, android.R.layout.simple_list_item_1, filenames); mListView.setAdapter(adapter); currentListView.setItemsCanFocus(false); // !!!
currentListView.setOnItemClickListener(new AdapterView.OnItemClickListener(){ @Override public void onItemClick(AdapterView adapter, View v, int position, long id){ String s = (String) adapter.getItemAtPosition(position); Log.d(TAG, "clicked :" + s + " at pos" + position + " id " + id); } }); // ListView z włączoną opcją // android:descendantFocusability="blocksDescendants" `
Problem: Nie klika w A6.0. Nie interesuje mnie rozwiązanie z dziedziczeniem po ListView i przeciążaniem, bo to ma być przykład najprostszy z możliwych.
@krzysztof-hostynski: Jest niezłe, nie wiem czy nie najlepsze z zestawień, dlatego dość wysoko na liście. Brakuje przede wszystkim zagranicy - cyklicznych eventów z wysokiej półki. Jako użytkownik chciałbym nieco lepszego podziału lub możliwości odseparowania stricte szkoleń od stricte wykładów/prelekcji/konferencji. Czyli filtr jak dla miast i tagów itd. Są także tytuły, a brak poza tagiem firmy wiodącej - to oczywiście nie problem, może nawet byłoby to zaletą, gdyby nie fakt że mam
@sluchawki_iphone_wawa dziekuję za opinię i konkstruktywną krytykę -> bardzo się przyda (niektóre z Twoich uwag są w planie na najbliższy czas). Odnośnie weryfikacji to każde wydarzenie jest przez nas moderowane -> zarówno te dodane przez organizatorów jak i pobrane przez importery.
Pierwsze kilka wyników z googla jest obecujących, ale zastanawiam się czy istnieje jedna porządna lista?
Preferowane w Polsce, lub jeśli wysokiej jakości to i za granicą.
Marzy mi się filtrowalna lista uszeregowana pod względęm wielkości/rozpoznawalności, z datą i ceną. Czy ktoś coś takiego widział?
Listy zbiorcze:
===========
http://crossweb.pl/wydarzenia
http://events.linuxfoundation.org/#events-list
http://wpolsce.it/
https://lwn.net/Archives/ConferenceByYear/
Konferencje:
==========
PyCon PL ; Python
Linux Plumbers Conference ; Linux
Linux Kernel Summit ; Linux
Embedded Linux Conference ; Linux, embedded
Szkolenia:
========
FreeElectronics ; Linux, embedded
========================================
Wydaje mi się że jest to dość uzasadnione użycie tagu, jednak jeśli ktoś miałby poczuć się urażony, to pytanie stricte dotyczące kodu. Np Android/Java:
Jak dodać click listenera do najprostszego adaptera listview:
List filenames = new ArrayList<>();
filenames.add("aaa"); filenames.add("bbb");
ArrayAdapter adapter = new ArrayAdapter<>(
this, android.R.layout.simple_list_item_1, filenames);
mListView.setAdapter(adapter);
currentListView.setItemsCanFocus(false); // !!!
currentListView.setOnItemClickListener(new AdapterView.OnItemClickListener(){
@Override
public void onItemClick(AdapterView adapter, View v, int position, long id){
String s = (String) adapter.getItemAtPosition(position);
Log.d(TAG, "clicked :" + s + " at pos" + position + " id " + id);
}
});
// ListView z włączoną opcją
// android:descendantFocusability="blocksDescendants"
`
Problem: Nie klika w A6.0.
Nie interesuje mnie rozwiązanie z dziedziczeniem po ListView i przeciążaniem, bo to ma być przykład najprostszy z możliwych.
#programowanie