Wpis z mikrobloga

Czy ktoś już odebrał kamerę Digoo BB-M2 z banggood?
Ja ze swoją mam taki problem, że kamera nie obraca się 355 stopni jak na filmach. Obrót w lewo kończy około 10 stopni za wcześnie, natomiast w prawo zatrzymuje się na ograniczniku i słychać pracę silniczka jeszcze przez kilka sekund. Wygląda mi to na problem programowy, bo zamieniałem silniczki i jest tak samo.
#digoo #banggood
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@aro84: odebrałem ją w czwartek, ale w sumie nie za bardzo testowałem, bo to dla kumpla. Wydawała się OK. Kątów nie mierzylem... Nie mogłem skonfigurować programu na pc, ale nie chciało mi się grzebać. Jedyne co stwierdziłem, to to, że kabel zasilania słabo wchodzi. Jak kumpel przetestuje, to się odezwę.
  • Odpowiedz
@dlu: możesz podłączyć do zasilania i sprawdzić jak kamera obraca się przy starcie najpierw powinien być obrót 355 stopni, później 120 stopni w pionie. Po tej sekwencji powinna zatrzymać się mniej więcej na środku - obiektyw równo z logo.
Na tym filmie jest pokazane jak połączyć się z kamerą za pomocą aplikacji na androida https://www.youtube.com/watch?v=KesZZPwftzk
  • Odpowiedz
@aro84: nie mam digoo ale sricam sp 012. Podejrzewam że to wszystko jedno i to samo w różnych obudowach jest ;) Moja zachowuje się podobnie. Juz przy włączeniu zasilania robi jakiś swój "test" obracając się samoistnie. Dochodzi do ogranicznika i również silniczek kręci dalej, jakby dalej chciał kamerką obracać. Trochę mnie to niepokoiło pierwszy raz, ale w sumie tak szeroki obrót mi nie potrzebny, a teraz jeszcze widzę że te
  • Odpowiedz
@aro84: przepraszam, że dopiero teraz, ale tak, tak jest. Najpierw robi swój test we wszystkich kierunkach i się zatrzymuje na środku. Z apką na andka chodzi fajnie, obraz ok. Diody na podczerwień też dają radę. Ogólnie OK.
  • Odpowiedz