Wpis z mikrobloga

Cebula chyba dla mnie zakończona, bo wszystko niby ok, płatności nawet przyjmuje, ale jednocześnie na maila przychodzi powiadomienie, że zamówienie jest closed. Próbowałem różne myki, żeby obejść i nic.
Udało mi się jednak zamówić kilka potrzebnych rzeczy, więc i tak miło :)
#aliexpress
  • 13
  • Odpowiedz
@maqs7: tak, jednocześnie dostaję dwa maile. Jeden, że 'order has been paid successfully', a drugi, że 'has been closed'.
Oby reszty nie anulowali, bo szkoda byłoby mi tego czasu.
  • Odpowiedz
wirtualną kartą visa, wcześniej działało
w sumie mógłbym jeszcze spróbować zmienić kartę, ale chyba nie chcę podawać danych do innych kart na ali, żeby pierdoły kupować
  • Odpowiedz
@gregRzn: to normalne że nie możesz płacić tą samą kartą na kilku kontach... i nie chodzi tu o to że ktoś złośliwie Ci ją zbanował po prostu system widząc takie podejrzane ruchy blokuje według jego mniemania kradzioną kartę
  • Odpowiedz
@support: Niestety teraz kiedy tworzę nowe konto na gmailu i kiedy loguję się przez appkę na koplayerze od razu wali mi komunikatem, że konto jest zablokowane. Próba odblokowania nic nie daje, bo zaraz jest to samo.
Dodam, że korzystam z vpn'a i za każdym razem łączę się z różnych serwerów w Kanadzie. Chyba i tak już odpuszczam, bo za dużo czasu mi zaczyna schodzić w porównaniu z zyskiem ;)
  • Odpowiedz
@gregRzn: IP nie musi być z Kanady, dopiero później ustawiasz kraj w aplikacji.
Poza tym nie musisz za każdym razem tworzyć nowego maila, używaj kropek w nazwie.
  • Odpowiedz
@seattle: Pomogło jak przełączyłem na UK. Przy czym po zapłaceniu przelewami24 miałem jakiś komunikat po chińsku i przekreślony czerwony znaczek, jakby coś poszło nie tak. W statusie zamówienia mam, że płatność musi być zweryfikowana. To normalne? Pytam, bo spodziewałbym się zielonego ptaszka raczej po zapłaceniu ;)
[edit] widzę, że w banku jest ściągnięta kwota
  • Odpowiedz