Wpis z mikrobloga

Wśród dziesiątek winnic w Kachetii, kolebce wina, na wschodzie Gruzji, zdecydowanie wyróżnia się Twins Wine Cellar, prowadzone przez braci bliźniaków Gię i Gelę Gamtkitsulaszwili. Można tutaj zobaczyć interaktywne i najciekawsze muzeum wina w kraju, gdzie krok po kroku zapoznasz się z historią gruzińskiego winiarstwa, a także, w barwnej i niespotykanej nigdzie indziej formie, zobaczysz pełen proces produkcji, który nie ma sobie równych na świecie. Ekologiczna i naturalna metoda produkcji wina w Gruzji to przekazywana z pokolenia na pokolenie sztuka fermentowania soku z winogron razem z moszczem, połączona z produkcją specjalnych amfor do wina - kwewri.

Wizyta w Twins Wine Cellar w Napareuli sprawi, że w temacie gruzińskiego wina będziesz nie do zagięcia :)

http://www.wykop.pl/link/3490121/zwiedzanie-twins-wine-cellar-w-napareuli/
  • Odpowiedz