Aktywne Wpisy
Poczuj_Rurznice +66
Muszę się z wami czymś podzielić bo czuję, że muszę.
Wczoraj jakoś tak bez planu wypaliłem do żony, że może pojedziemy na jeden dzień do Warszawy z dzieciakami zobaczyć to i owo. Stara chciała zobaczyć łazienki królewskie a dzieciaki Centrum Nauki Kopernik. Ja w sumie też nigdy nie byłem z Warszawie mimo, że mam 38 lat. Aha - mieszkamy w miasteczku powiatowym w Wielkopolsce i generalnie żyjemy jak pączki w maśle.
No
Wczoraj jakoś tak bez planu wypaliłem do żony, że może pojedziemy na jeden dzień do Warszawy z dzieciakami zobaczyć to i owo. Stara chciała zobaczyć łazienki królewskie a dzieciaki Centrum Nauki Kopernik. Ja w sumie też nigdy nie byłem z Warszawie mimo, że mam 38 lat. Aha - mieszkamy w miasteczku powiatowym w Wielkopolsce i generalnie żyjemy jak pączki w maśle.
No
WykopX +66
Nowe standardy w TVPiS... o, przepraszam... w TVPO 3D uśmiech+
PS. To nie fotomontaż.
#bekazlewactwa #tvpis #tvpiscodzienny
PS. To nie fotomontaż.
#bekazlewactwa #tvpis #tvpiscodzienny
Odnośnie tego artykułu z rp o PGG, którym tam się niżej podnieca młodzieżówka PO. (nie mogę tam odpowiedzieć)
Został on już wczoraj zdementowany:
4.11.2016, Warszawa (PAP) - Polska Grupa Górnicza oświadczyła, że informacje "Rzeczpospolitej", dotyczące możliwej straty spółki w wysokości nawet 1 mld zł na koniec roku, są "nieprawdziwe".
Według "Rz" to niemal trzy razy więcej niż zakładał biznesplan z wiosny, mówiący o niespełna 320 mln zł na minusie.
PGG podała w oświadczeniu, że "informacje dotyczące planowanej straty PGG na koniec roku są nieprawdziwe".
"W biznesplanie strata spółki na koniec bieżącego roku jest zakładana, jednak nie w tak dużej wysokości jak informuje +Rzeczpospolita+" - czytamy w oświadczeniu.
A tu z innej depeszy:
4.11.2016, Warszawa/Katowice (PAP) - Polska Grupa Górnicza (PGG) od maja ograniczyła gotówkowy koszt produkcji węgla o 332,5 mln zł i zwiększyła dobową produkcję o 15 tys. ton, a średnia cena węgla z tej spółki wzrosła o 13,9 proc. - poinformował w piątek w Sejmie wiceminister energii Grzegorz Tobiszowski.
Odpowiadając na pytania poselskie wiceminister zdementował piątkowe informacje prasowe, mówiące o możliwej stracie PGG w tym roku, sięgającej nawet 1 mld zł. Tobiszowski przypomniał, że w biznesplanie spółki na 2016 r. zakładana jest strata. Przywołał jednak piątkowe oświadczenie zarządu PGG, w którym spółka zapewniła, że nie będzie ona tak wysoka.