Mirasy, warte to jest czegoś? Ma ktoś wiertarkę Parkside? Wiem, że w tej cenie to wymiata, ale zastanawia mnie czy przejdzie przez żelbet. Mam jeszcze kilka dziur do wywiercenia a oddałem już znajomemu Makitę - 750 W chyba, szła przez wszystko jak przez masło, piękna maszyna (ʘ‿ʘ) Bez SDSa to chyba wiele nie zdziała.
@polanddanny: wiercenie w murach klasyczna wiertarka to jak masturbacja. Niby dojdziesz tylko ile to roboty . Wydaj 250zl i miej do konca zycia mlotowiertarke
@szaremyszki: Dlatego szukam głosu rozsądku na mikro bo jakby nie to to bym miał cały zestaw narzędziowy Parkside w małym, dwupokojowym mieszkanku. Dzięki mikro kupiłem tylko zestaw narzędzi ( ͡°͜ʖ͡°)
@polanddanny: nie ma sensu kupowac makity za 2k jesli to nie bedzie na siebie pracowalo. Nie ma tez sensu marnowac 70-80zl na cos co sie nie sprawdzi w wielkiej plycie. Chociaz sa wyjatki od tej reguly . Lepiej kupic szlifierke katowa za 39,99 niz jakakolwiek drozsza bo i tak nie dojedzie do konca rekojmi.
@polanddanny: nie, nie i jeszcze raz nie. Jak Ci potrzeba okazjonalnie kup najtańszego SDS'a za jakies 150zł (chodzi o udar pneumatyczny), jaki by gówniany nie był to i tak będzie milion razy niż zwykła wiertarka "udarowa" (udar mechaniczny). Do wiercenia w cegle czy pustaku jeszcze się taka nada ale do betonu to koszmar.
Wiem, że w tej cenie to wymiata, ale zastanawia mnie czy przejdzie przez żelbet.
Mam jeszcze kilka dziur do wywiercenia a oddałem już znajomemu Makitę - 750 W chyba, szła przez wszystko jak przez masło, piękna maszyna (ʘ‿ʘ)
Bez SDSa to chyba wiele nie zdziała.
#majsterkowanie
@polanddanny: nie sądzę. Zamęczysz sie tym.
ale bym tego na pewno nie kupił. moja myszka do komputera kosztuje więcej xD
Dzięki mikro kupiłem tylko zestaw narzędzi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Do wiercenia w cegle czy pustaku jeszcze się taka nada ale do betonu to koszmar.