Wpis z mikrobloga

#mojliquid #epapierosy
Kolejne aro z e-dymaja do kosza. Idę się kłócić z tymi w stacjonarce, bo to już pojęcie ludzkie przechodzi. Otworzyłem świeżutki Vanilla Cupcake z TPA. No i nic, zero aromatu, tylko jakaś bliżej nieokreślona woń, jakby stare PG. Ja wiem doskonale, że oni te aromaty sprzedają stare, że przynajmniej połowę rozcieńczają z PG. Omijajcie ten gównosklep z daleka.
http://thee-cigshop.co.uk - zawsze wysyłają jakieś cukierasy w prezencie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://www.chefsflavours.co.uk
Zamówcie chociaż raz z tych sklepów i porównajcie sobie te aromaty, których używacie najczęściej, możecie się mocno zdziwić.
Dla większych zamówień warto brać tracking, bo te bez magicznie czasem "giną" po przekroczeniu naszej granicy.
  • 29
  • Odpowiedz
@Sofa: bo pewnie nigdy nie miałaś w ręku aromatu dobrej jakości i nie potrafisz stwierdzić, czy akurat ten co masz jest #!$%@? czy może taki jak powinien
  • Odpowiedz
@Sofa: To ci się wydaje, że go nie miałaś bo zakładam, że kupujesz tylko z jednego źródła. Niektóre ich aromaty autentycznie nie pachną tak jak powinny. W dodatku po pół roku część z nich mimo szczelnego zamknięcia traci aromat i śmierdzi stęchlizną.
  • Odpowiedz
@Sofa: Nie chcę się z tobą kłócić, ale znowu zaczynasz tak, że nie masz na swój wywód żadnego potwierdzenia. Napisz, że porównywałaś z kupionymi z innej dystrybucji niż Polska i będzie po problemie. Bo na nasz rynek jest tylko jedna dystrybucja. Jeszcze e-plyny ma swoją, i od nich aromaty są ok.
  • Odpowiedz
@Sofa: Ale ja nie wyczytałem, że sugerujesz że ja nie mam. Uważam, że mogłaś mieć rozcieńczone aromaty i nawet o tym nie wiesz, toć Cię nawet nie obwiniam ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@razvizion: sa rozcienczone, ale jeszcze zaden mi znaczaco smaku nie zgubil/zaczal walic stechlizna. moge sie odniesc - 'pare' kupilem z goblin/bullcity, nawet miedzy nimi byly wyczuwalne roznice w 'mocy'. ostatnio i tak malo leje tpa, podobnie jak flavor west; moim zdanie obie firmy maja spore problemy z powtarzalnoscia/kontrola jakosci - skoncze co mi zostalo i zamieniam co sie da na cap/mol/inw/flv/fa/la... albo zastanowie sie nad zakupami u producenta, jak aromaty
  • Odpowiedz
@vgf_: FW niektóre ma niepowtarzalne, w sensie nie da tego nigdzie dostać tak dobrze zrobionego. Chociażby Hazelnut (najlepszy ze wszystkich), Butter Pecan, Natural Key Lime, Butter Scotch Ripple, Cake Batter Dip, Graham Cracker. No i ich kajmak - poezja.
  • Odpowiedz
@razvizion: key lime mozesz subowac chocby cold pressed z fa, dla mnie prawie 1:1. co do reszty - racja, ale to glownie wynika z tego ze (o ile sie orientuje, moge sie mylic) fw nie wywalilo z aro da/ap, wiec ich maslane smaki sa mniej 'rzygowate' niz nowe linie na kwasie maslowym. zreszta - od dluzszego czasu nie robilem niczego deserowego, wypadlem troche z obiegu jesli chodzi o orzechy/ciastka/maslo, czasem
  • Odpowiedz
@vgf_: widziałem ten przepis ;) wygląda fajnie, brakuje mi tylko soli fizjologicznej pod ręką, bo nawet Bav Cream z FW mam. Faktycznie ten cold pressed z FA pachnie podobnie ;) ale dalej ustępuje temu z FW.
  • Odpowiedz
@razvizion: dlatego napisalem 'prawie' ;-) swoja droga - masz jakis pomysl na slony popcorn z karmelem? ostatnio kupilem pop deez i zadziwiajaco mocno mi przypasowal.
  • Odpowiedz
@vgf_: Zrobiłem prawie dokładną kopię pod deez ;) Klucz to caramel popcorn z OOO, do tego trochę AP (w granicy 0.5) EM w granicy 1% i odrobinę french vanilla (dałem do testu tą z Mom & Pop). Robiłem już kilka prób z innym popcornem i żaden nie wychodził taki jak w Pop Deez. Próbowałem sam zmieszać tamte popcorny z carmelem (mam chyba z 5 różnych z Cap i TPA) i
  • Odpowiedz
@vgf_: odrazu spytam ktory aromat jest najlepszy jesli chodzi o herbaciane smaki?
@razvizion: moze dlatego ostatnio byla promocja na tpa w edymie, troche rzeczy kupilem na sprobowanie z deserowek, na szczescie to moje pierwsze deserowki wiec nie wiem jak powinno byc ale poslucham rady bardzoej doswiadczonego kolegi i nastepnym razem podejde do Inawery skoro to biznes z mojego miasta ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@razvizion: mozliwe ze soli. osobiscie pierwszy raz lalem NaCl do tego pb cereal, ale pare razy czytalem/slyszalem na podcastach, ze bardzo ladnie podbija smak. kumpel prosil o jakies jogurty, bedzie na kim wyprobowac. ;-)
  • Odpowiedz