Wpis z mikrobloga

@adriano30: Ktos mi kiedys polecil i sam tak kupilem pierwsze auto: wez kumpla i przejedzcie sie po okolicy, najlepiej po jakis wsiach lub takich osiedlach middle class. U kogos napewno na podjezdzie bedzie stalo auto z kartka "sprzedam", mozna trafic dobre auto za rozsadne pieniadze. Tak trafilem swojego Leona, 30% ponizej owczesnej wartosci rynkowej i jezdzilem nim bezawaryjnie przez kolejne 2 lata. Jedyny minus to fakt ze kupuje sie co jest
@adriano30: @JollyGiant: to najlepsza opcja. Unikaj wszelkiej maści handlarzy i aut od Polaków ( ͡ ͜ʖ ͡)
Chyba, że dobry kumpel chce sprzedać i jeździł nim kilka lat.
Przekręty tutaj to chleb powszedni.
@Jofiel: Nie do konca sie zgodze z tymi handlarzami. Sa sieci komisow ktore nawet daja gwarancje na auto (miesiac lub dwa ale zawsze!). Sam kupilem ostatnie swoje auto z takiego miejsca i jestem bardzo zadowolony z ich uslug. Sam bym auta od polaka albo od malego handlarza nie kupil (fun fact: sam wlasnie proboje sprzedac auto ( ͡° ͜ʖ ͡°) )
@JollyGiant: Zgodzę się z jednym zastrzeżeniem. Zawyżają ceny bez litości. I nie dał bym ręki w zastaw, że też liczników nie kręcą :(
Kiedyś byłem naiwny i sądziłem, że ludzie są tu uczciwi, że jest lepiej niż w PL. Niestety nie jest.
@crimson_wind: Tylko właśnie ta gwarancja będzie cię kosztowała +/- 1.5k. W zamian dostaniesz gratis serwis i to, że sprawdzą online, czy auto nie jest kradzione - co możesz
źródło: comment_FyiWfsBVID9bVbTlKgwpn0ZGBAvdY9qn.jpg