Wpis z mikrobloga

#pcmasterrace planuje kupić kartę MSI Radeon R7 370. 8 giga ramu, Intel Core i3-6100. Kojarzycie stronę na której mógłbym sprawdzić jak będzie to działać np. W Wiedzminie? Nie chce kupić sprzętu za jak dla mnie spora kwotę i latać na 20fps
  • 22
  • Odpowiedz
@JurekWaszyngton: Radeona, hmmm... Wydaje mi się żę takim nowszym odpowiednikiem jest R9 390. Ale ja bym się składał bliżej do 970, a jak możesz do łożyć to najlepiej gtx 1060, w tedy to już spokojnie mozesz odpalic renderowanie kazdego włoska Geralta :)
  • Odpowiedz
@animetopedal: Tak to jest jak ktoś nie potrafi czytać ze zrozumieniem, a kieruje się słupkami/ dupkami. Gdzie ja napisałem ze ŚREDNIO wyciągam więcej? Określiłem jedynie przedział w który skacze licznik fps...
  • Odpowiedz
@mamrotekk: okresliłeś przedział 60-90 ze spadkami do 40, naprawdę musiałbyś mieć te spadki do 40 co chwilę żeby ci wyszła taka "niska" średnia jak na wykresie. Ale oczywiście hurr durr ja wiem lepiej co mnie jakieś słupki moja karta magiczna
  • Odpowiedz
@animetopedal Gram w ta gre codziennie i widze co sie dzieje. Te słupki i inne benchmarki mozesz sobie wsadzić, bp jezeli kupujesz sprzęt patrząc jedynie na te wykresiki to współczuje, no chyba ze umiesz grać na benchmarkach :D
jeszcze raz napisze by kazdy Mirek zrozumiał, z i3-6100+ GTX 970 da sie grać w Wieśka 3 na ultra w full hd komfortowo, nie dajcie sie omamiać jakimiś słupkami i benchmarkami jak Mirek wyzej
  • Odpowiedz
@mamrotekk: faktycznie, wszyscy kłamio, zmówili się przeciwko nam XDD Przecież to nie są nawet jakieś benchmarki tylko aktualna wydajność w danej grze. Jak rozumiem ty jak chcesz kupić daną kartę to bierzesz ją i sam sprawdzasz wydajność za każdym razem? No proszę cię, to nie są jakieś słuchawki gdzie samemu trzeba przesłuchać i sprawdzić, to sprzęt gdzie liczą się suche fakty jak sprawuje się w danej grze. I jeśli możesz to
  • Odpowiedz
@animetopedal: Jesteś typowym przedstawicielem #pcmasterrace dla którego miarodajne są jedynie często sponsorowane wykresiki i benchmarki żeby takie pelikany jak ty biegły po kolejnego procka bo ma 0,5 pkt więcej w benchmarkach... Chcesz to nabijaj kapuche wielkim korporacjom, ale nie wciągaj w to inne osoby, i nie powielaj tych PRowskich regułek wyuczonych na pamieć. Nawet nie zamierzam ci tłumaczyć jak bardzo te wykresiki są subiektywne i jak łatwo można nimi manipulować, no
  • Odpowiedz
@mamrotekk: Proszę cię, nie kompromituj się już. Twoje wypowiedzi to "hurr durr wszyscy kłamiecie, ja jeden oświecony znam prawdę, wielkie korporacje nas oszukują na kasę!!!". Już nawet sam nie masz pojęcia o czym piszesz i #!$%@? benchmarki do tematu gier. No i faktycznie, wszyscy się zmówili, tomshardware, guru3d czy nawet nasze PurePC przekupione ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡
  • Odpowiedz
@animetopedal: Przede wszystkim, to trochę kultury mośku, bo jak typowy wykopkowy piwniczak w życiu realnym słowem byś do mnie nie odezwał, a tutaj próbujesz zgrywać nie wiadomo kogo.
Kolejna sprawa, to jak interpretujesz moje słowa to twoja indywidualna sprawa, to że kompletnie nie masz pojęcia o czym piszę, to świadczy o marnym poziomie inteligencji, lub życiowego doświadczenia (tutaj piwniczenie trochę cię usprawiedliwia, no bo gdzie takie doświadczenie złapać?).
I tak w
  • Odpowiedz