@Przeladowany_pl: Macie dostęp do jakiś statystyk wypadków z udziałem samochodów ciężarowych? (Jestem ciekaw ile z tych wypadków było faktycznie spowodowane z winy dużego; nie - nie jestem hejterem ciężarówek, sam robię papiery. Po prostu jestem ciekaw. :) ).
@Przeladowany_pl: nie interesują mnie patologie busiarzy, bo robie w tym bagnie i wiem ze jest to w 80% przypadków wyjątkowo patologiczna grupa kierowców. (Tak tylko napisałem - że w sumie ja z branży.). Najbardziej z tego wszystkiego interesuje mnie spośród wypadków w których brały udział ciężarówki i osobówki - jaki odsetek jest spowodowany z winy osobowych, a jaki ciężarowych.
Tak mnie natchnęło, ilekroć widzialem filmów z wypadków to chyba jeszcze
@robakus07: To myślę, że ten diagram dobrze pokazuje, czego chciałeś, tym bardziej że jest to podział ze względu na "sprawcę". Duży raczej nie ma tak dużego pola manewru jak osobówka do sprowokowania zdarzenia drogowego.
(Jestem ciekaw ile z tych wypadków było faktycznie spowodowane z winy dużego; nie - nie jestem hejterem ciężarówek, sam robię papiery. Po prostu jestem ciekaw. :) ).
Pytasz o Polskę czy Europę?
Niestety busiarze nie zostali wyodrębnieni z grupy samochodów osobowych, a pewnie byłaby to ciekawa statystyka.
Poszukam jeszcze co tam Niemcy mają ciekawego, bo oni o takie szczegóły mogli się pokusić.
źródło: comment_R2Z95pMGit9rwxoZ1Qdyc7BWpsvcbgjw.jpg
PobierzNajbardziej z tego wszystkiego interesuje mnie spośród wypadków w których brały udział ciężarówki i osobówki - jaki odsetek jest spowodowany z winy osobowych, a jaki ciężarowych.
Tak mnie natchnęło, ilekroć widzialem filmów z wypadków to chyba jeszcze