Wpis z mikrobloga

• 1
Ten uczuć kiedy dzieciaki dwa stanowiska obok nie mogą trafić do puszki na 35m z krótkiej, a Ty ściągasz plastikowe kulki asg z 60 ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#wiatrowki #gunboners #17jbfc
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JBFC: No widzę, że parę cm do ego chcesz dodać. Pokaż jak Ty strzelasz z krótkiej bo z tego co zauważyłem lufa dłuższa robi kolosalną różnicę.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@echelon_: @krak: czy wy na poważnie myślicie, że ja tu kogokolwiek wyśmiewam czy o co chodzi? Dodałem zwykły wpis, bez żadnych podtekstów a wy musicie szukać tu drugiego dna i prześmiewczego tonu. Polecam odrobinę dystansu ew. wyciągnięcia kija z dupy

Nie wyśmiewam tylko nawiązuje sobie do swoich nastoletnich lat kiedy sam strzelałem na małe dystanse z 3,5 julowca. Trochę smutne że muszę tłumaczyć brak negatywnych emocji w zwykłym
  • Odpowiedz
@krak: moze to o 3,5m chodzilo? z 35m to strzal w puszke bylby wyzwaniem.
Na zawodach, przy super precyzyjnym pistolecie matchowym (pneumatyczny) strzela sie z 10m.
Powtarzalne trafianie z tej odleglosci w kulke asg da mistrzostwo swiata.
Z 60m to chyba trzeba byc bogiem.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@deeper: @krak: gdzie pisałem, że powtarzanie? Głównie biłem do tarcz, niżej było kilka korków i kulek i nie robię z tego jakiejś mega zasługi, po prostu po paru strzałach pykło i o tym napisałem. Naprawdę nie ściągniesz kilku kulek asg z pcp z 60m?
  • Odpowiedz
@JBFC: jak piszesz, ze "sciagasz plastikowe kulki asg z 60" to rozumiem, ze trafiasz i to nie raz na 200 strzalow
Obawiam sie, ze nawet ciezko by bylo znalezc pistolet ktory przy 60m, nawet zamontowany nieruchomo na stelazu,
bylby na tyle precyzyjny zeby trafiac za kazdym razem w obszar np. powierzchni pudelka zapalek
  • Odpowiedz
@deeper: raz na trzy/cztery? Przestań przesadzać.
Po drugie nie pistoletu, tylko karabinu
Tu masz 50m z Pro Sporta. To teraz wyobraź sobie co potrafi hw100s z zerowym odrzutem i praktycznie 100% powtarzalnością. Chyba będę musiał nagrać jakiś film, bo widzę że do wykopowych twardogłowych nie trafia że trafienie małej kulki czy 10 na tarczy na 60m to nie sztuka po 3-4 powtórzeniu. I nie tworzywem tego wpisu żeby się chwalić
JBFC - @deeper: raz na trzy/cztery? Przestań przesadzać. 
Po drugie nie pistoletu, t...

źródło: comment_jyc0GvGUFsZ7Af92faQRQPBQAL3TFAIR.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@JBFC: no czekaj, jezeli to sa te tarcze do ktorych strzelales... patrzac na to ile razy trafiles w 10 ktora jest znacznie wieksza niz kulka od asg... nadal wyglada, ze to raz na 3/4 strzaly w kulke jest nierealne :)
Poza tym...ja kulki od asg z 20m juz nie widze, a co dopiero z 60m :)
  • Odpowiedz
@deeper: @deeper: tarcze z pcp zostawiam na strzelnicy, ze sprężyny w ogrodzie to mam je pod ręką. Te zdjęcie to tylko dowód na to z piszesz głupoty, że nie można oddać serii w cel wielkości pudełka z podobnej odległości. Chyba nie uważasz, że sprężyna ma tą samą celność co pcp?

Mam gdzieś na strzelnicy tarcze przebite całym magazynkiem, 14 naboi i wypryskana 10 tak że nie widać ilości
  • Odpowiedz
@JBFC: niczego nie chce wmowic, zauwazam tylko, ze poplynales w swoim wpiscie co zauwazylo tez kilka osob.
Smiejesz sie z gowniakow, ze nie trafiaja z 35m w puszke chwalac sie jednoczesnie, ze z 60m trafiasz w 6mm kulki do asg.
Po chwili okazuje sie, ze nie strzelasz z pistoletu jak oni, tylko z dlugiej.
Potem pokazujesz tarcze, ktore nijak maja sie do celnego trafiania w kulke do ASG.
A zaraz
  • Odpowiedz
@deeper:
Po pierwsze, nie śmieję się z młodych tylko dodaję zwykły wpis, gdzie ja strzelam sobie na jednym stanowisku, oni drugim, nikt sobie nie przeszkadza, i ja i oni traktujemy to jako pasję i zwyczajnie nawiązuje sobie humorystycznie do swoich nastoletnich lat, kiedy sam miałem problem żeby trafić do puszki stojąc 10m od niej.

Po drugie, ani razu nie stawiałem się ponad nimi, zwyczajnie zaśmieszkowałem a jeżeli Ty tu widzisz jakąkolwiek negatywną emocje, to problem jest w Twojej psychice, nie w tym wpisie.

Po trzecie, ani razu nie ukrywałem z czego strzelam, wystarczyło zapytać. Weihrauch HW 100S, Sports Match UK jednoczęściowy, Leupold VX-3 6.5-20x40mm. Strzelałem w pozycji siedzącej z podparciem,
  • Odpowiedz
@JBFC: ni ukrywales ale tez nie pisales z czego strzelasz, ale skoro sie robisz porownanie do kogos kto strzela obok z pistoletu to zakladam, ze strzelasz z tego samego i w tej samej pozycji. A to wszystko wskazywalo, ze z takim skillem to powienienes startowac w konkurencji ppn na najblizszej olimpiadzie.
W sumie to mam to w dupie z czego i jak strzelasz. Bo kazdy robi co lubi i co
  • Odpowiedz