Wpis z mikrobloga

Pro tip, jak włączacie esencję i siedzicie w domu to co 5 min wyskakują poki, można minimalizować grę i co 5 min wchodzisz i bierzesz pokemona. Sprawdzałem teraz przez godzinę, co 5 min mimo minimalizowania się pojawiały i to niezle! CUBONE!
#pokemongo
  • 18
  • Odpowiedz
@yokometal: kolejny który wali tą ściemę, to nie ma żadnego przeliczenia na metry, to jest odległość wizualna, metry mogą być różne w zależności od odległości, mi czasem pokazywało 3 stopy przy 600 metrach a raz przy poniżej 200.
  • Odpowiedz
@pimbdziaula_dyfuzyjna: Gdzie o takich oficjalnych wymaganiach słyszałaś? Gra działa na iPhonach z 512 i androidach z 768, 2GB to jest śmieszność bo wiele wyższej półki wciąż nowych ma z półtora. Gra nie działana androidach z 512, na 768 podobno tragedia, mysle że wszyscy jesteśmy betatesterami na razie. ale takich rzeczy jak żeby gra wymagała 2 giga to nie słyszałem.

Nie wiedziałem jakiego określenia użyć, czasem 1 listek to 60m, a czasem
  • Odpowiedz
@gipson_90: To wymagania z opisu apki w Play Store. Dla iPhone'a jest min iPhone 5, a dla Androida min Android 4.4 i 2 GB RAMu. Przy jakiejkolwiek słabszej specyfikacji nie ma gwarancji, że będzie dobrze działać, a nie możesz mieć pretensji do twórców, bo zabezpieczyli się, podając takie wymagania ;)
  • Odpowiedz
@pimbdziaula_dyfuzyjna: podaj link, ja nie mam czasu a chyba chcesz obronić swoje zdanie, ja rozumiem że mimo premiery apka wciąż jest w wersji beta, ale wymagania 2GB dla gry na smartfon brzmi jakby chcieli wydać odpowiednik Crysis na urządzenia przenośne, jakby serio działało tylko na co najmniej 2GB to by stracili 85% użytkowników. Bo mało kto ma na świecie powyżej 1,5GB.
  • Odpowiedz
@gipson_90: przecież powiedziała Ci, że takie są oficjalne wymagania w opisie apki - ciężko wejść w google play?

- Compatible with Android devices that have 2GB RAM or more and have Android Version 4.4 - 6.0 installed.
  • Odpowiedz