Wpis z mikrobloga

Mirki, chcę się przerzucić na #epapierosy po latach palenia normalnych, póki co czytając tag zdecydowałem się na kupno Joytech Ego Aio, tylko mam problem z liquidem. Czy ktoś z Was miał do czynienia z liquidami BM sprzedawanymi na e-dymie? Głównie interesują mnie miętowe/mentolowe (https://e-dym.pl/pl/liquidy/360-10ml-bm-fresh-mint.html#/moc-18mg lub https://e-dym.pl/pl/liquidy/334-10ml-bm-menthol.html#/moc-12mg) i czuć w tym menthol niczym z mocnych Airwaysów? Ewentualnie jakie inne orzeźwiające liquidy polecacie?
  • 18
@Thn: B&M menthol to chyba najlepsza mięta jaką paliłem, powinna ci pasować (trochę orbitka nie manthol czy hallsy). A paliłem chyba większość mięt ze straganu. Dużo zależy od sprzętu więc musisz dobrać ilość nikotyny,z 18 się nie wygłupiaj bo na mocniejszych grzałakch nie popalisz 18, nie znam ego aio więc nie wiem, ja bym kupił 6 mg i spróbował, ewentualnie zerówkę do rozcieńczenia. Dobry wybór na start a potem sobie coś
słuchaj @szkodnikPL bo dobrze prawi. Od edyma biorę płyny trzeci rok, baza fresh plus mentol Inawery. Tam nie ma mieszania i czekania, przelewasz bazę do małej buteleczki, zakrapiasz koncentratem wedle gustu i można chmurzyć. To wedle gustu jest nawet ważniejsze od ceny.

@TheInquisitive4Ever: z całym szacunkiem, co Ty pitolisz? Dlaczego miałby nie popalić 18 na mocniejszej grzałce? Proponować wieloletniemu palaczowi na początek 6mg albo lepiej zerówkę to chyba dla zniechęcenia go
@Thn: Z jednego gówna w drugie. Rzuć fajki rano i nie pal nic. Wytrzymaj te pierwsze 3-4 dni bo są najtrudniejsze a później pójdzie naprawdę łatwo. Fajki wcale tak trudno się nie rzuca - wmówiono Wam to, nie pal całkowicie albo pal te gówno co palisz i próbuj - bo za pierwszym razem naprawdę nie idzie rzucić na stałe.
@Thn: Aio to dobry starter ale jak chcesz poważnie do tego podejść to następnym krokiem będą trochę większe wydatki. Jakiś porządny mod z dobrym atomizer to ok 300. Aio na początek i ma spróbowanie to dobry wybór. Liquidy edymu są całkiem nie źle biorąc pod uwagę cenę/jakość.
@Thn: W liquidach czuć mocny menthol to jeden z najprostszych do uzyskania aromatów. Ale radzę Ci też na spróbowanie wziąć coś owocowego. Tytoń raczej z góry odpuść :-P
@Thn z moich doświadczeń rzucania na dzień dzisiejszy przyjalbym taka strategie zakupów.
Aio x1
Liquid bm 50ml 18 x 2
Baza optimum 0mg x 1
Butelki szklane (lubimy szklane oj lubimy) 20ml x 4
Strzykawki 10ml x4

Lq przelewamy do butelek szklanych.
Jedna butelka sam liquid. Oznaczona gumka recepturka kolorem czerwonym (że najmocniejsza)
Druga butelka liquid i baza zmieszana w proporcji 2/3 liquid 1/3 baza. Oznaczona biała gumka jako słabsza.
Dwie butelki
@Thn co do kupnych liquidow, że na początku niech ręką diabelna broni Cię przed kupnem jakiś tanich nie-wiadomo-co z kiosków. Większość z nich smakuje jak slaboprzetrawione rzygowiny do tego aromaty w nich są okrutnie niskiej jakości (co poczujesz na gardle) no i cena cena cena.
Był na # wątek od @Smooke_pl gdzie liquidy BV do testowania proponował w całkiem rozsądnej cenie jak na kupne a i Blue Vape to całkiem rozsądne liquidy
@marek-wozniak-750: owszem, miałam. I nie mylę spalenizny z mocą czy wielkością chmury. Palacz potrzebuje nikotyny, niezależnie od możliwości zaciągania się i wydmuchiwania chmurek, jeśli dasz jej za mało, wróci do zwykłych papierosów. Mentole, mimo pozornej delikatności wyglądu i smaku, należą do mocnych fajek.
@marek-wozniak-750: Bzdura że palacz potrzebuje nikotyny? Nie żartuj, jak raz pomyliłam buteleczki po ciemku, to mało nie rozniosłam chałupy w drzazgi do południa, kiedy się połapałam, czemu nie potrafię nawet dopasować bluzki do spódnicy. Żałosny widok, jak każde uzależnienie. Jak się świadomie odstawia, to inna historia, wiesz że możesz być podminowany i łatwiej nad sobą zapanować.

Objawy minęły w ciągu minuty chmurzenia najmocniejszego płynu, jaki miałam w domu. Chyba awaryjnej 24