Wpis z mikrobloga

@unknown_stranger: po namaczaniu, gotowac z cebula i pokrojonymi w duze kawalki pomidorami. Cebule rozciapac na talerzu, a po pomidorkach powinna zostac tylko skurka . I wrzucam do tego boczek spieczony mocno w malych kosteczkach, takie prawie skwarki !
@unknown_stranger: oj oj, chili con carne to taka legenda
Chodzi o to, ze tam fasole (frijoles) podaje sie do wszystkiego, a ze jakos ktos to wyreklamowal na zewnatrz kraju, w restauracjach, to zostalo, ze noby super tradycja..
tak jak by w Polsce powiedziec, ze ziemniaki i mizeria to danie 5 gwiazdek :D :D
@unknown_stranger: ja bylem w Queretaro a przestepczosc szaleje raczej tylko w stanach przygranicznych z USA , no i Michoacan i Jalisco. Ja tam zadnych szczalow nie slyszalem, w ryj nie dostalem, bylem na wymianie studenckej i poziom tej szkoly byl w #!$%@? bogatszy niz mozna bylo sie tego spodziewac. Ogolnie piekny kraj i swietni ludzie. A mafia to raczej miedzy soba...