Wpis z mikrobloga

Cokolwiek byście nie uważali. Jakiejkolwiek opcji politycznej byście nie sprzyjali. Faktem jest, że pan Tusk jest pierwszym Polakiem na spotkanu G7 i wygląda jak rasowy przywódca. Wyprężony w opiętym garniturku i zawsze uśmiechnięty jak niedorozwinięte dziecko Duda może mu w najlepszym wypadku czyścić buty.
#neuropa #4konserwy #bekazlewactwa #bojowkapanatuska #polityka
m.....- - Cokolwiek byście nie uważali. Jakiejkolwiek opcji politycznej byście nie sp...

źródło: comment_c3fR1KxJ419doIB7I1WOTvxGkCwGMx5X.jpg

Pobierz
  • 67
  • Odpowiedz
@marcin-: Tusk jest prawdziwym liberałem. Perfekcyjne chodził po linie pomiędzy liberalizmem and quasi-konserwatyzmem kiedy był u władzy (bo inaczej się nie da w tym #!$%@?).Popchnal Polskę do przodu zarówno gospodarczo jak i nowocześnie-światopoglądowo. Niestety patryjoty-janusze to odrzuciły. Polska jeszcze nie dorosła do takiego przywódcy. Szanuję jak #!$%@?.
  • Odpowiedz
@Holiday: Wspaniale zamiatał afery pod dywan muszę mu przyznać. Nie przeprowadzał żadnych reform społecznych poza emerytalną, która musiał wprowadzić, bo ZUS już jest trupem. Przy okazji zarąbał 50% kasy z OFE jak pospolity złodziej. Cała polska modernizacja jest z kasy UE i w wyniku globalizacji, a nie z powodu tego, że rządziła PO. Oni raczej tylko tutaj przeszkadzali fiskalizmem i nadmierną biurokracją.
  • Odpowiedz
Nie przeprowadzał żadnych reform społecznych poza emerytalną, która musiał wprowadzić, bo ZUS już jest trupem

@Liberman: Typowy wolnorynkowiec. Minimum interwencji, chyba że jest to niezbędnie konieczne. Właśnie zwróciłeś uwagę na coś za co jeszcze bardziej go szanuję.
  • Odpowiedz
@marcin- Jest tam bo UE ma w zasadzie charakter prawny zbliżony do państwowego oraz reprezentuje potencjał gospodarczy Europy.

Pytanie powinno brzmieć, co owy Pan zrobił że go takowym stanowiskiem wynagrodzono?
  • Odpowiedz
@marcin-: No fajnie i jest tam jako kto? Przecież to szczyt G7, a UE nie jest członkiem. Zaproszono go, aby podkreślić legitymizację UE. Mówiąc krótko - to lokaj Merkel nic więcej.
  • Odpowiedz
Przecież to szczyt G7, a UE nie jest członkiem. Zaproszono go, aby podkreślić legitymizację UE.

@Liberman: UE to według banku światowego gospodarka większa niż USA i Chiny.
Faktycznie, nic nie znaczy na światowej szachownicy.
  • Odpowiedz
@lerner: Nie znaczy, bo nie jest realnym państwem. To dalej UNIA państw. Inaczej to co tam robią Merkel, Hollande, Renzi i Cameron? Wedle twojej logiki, to powinno być G4 - USA, Kanada, Japonia, UE. A tak nie jest. I sama UE na szczęście już niedługo będzie bytem historycznym.
  • Odpowiedz
@Liberman: A mi się raczej wydaje, że jest tam jako jeden wybitnych światowych przywódców. Jako człowiek o ogromnej charyzmie, wysokich kompetencjach, który świetnie sprawdza się na tym stanowisku.
A także jako przywódca, który doprowadził swój kraj Polskę do gospodarczego rozkwitu, nawet jeśli powiesz, że to przypadek i szczęscie, że akurat rządził w latach prosperity. Ja na to dodam do jego opisu "człowiek, któremu szczęście sprzyja"
  • Odpowiedz
Wedle twojej logiki, to powinno być G4 - USA, Kanada, Japonia, UE

@Liberman: Żeby odzwierciedlić realny rozkład sił w światowej gospodarce powinno być G3: USA z partnerami, Japonia i pozostałe Azjatyckie Tygrysy i właśnie Unia Europejska, którą reprezentuje Donald Tusk
  • Odpowiedz
Dobra fajny trolling ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Liberman: Trochę może trolling, bo w rzeczywistości daleki jestem od jarania się politykami. Ale z drugiej strony wszystko co napisałem jest prawdą, każdy z tych faktów z osobna i wszystkie razem.
  • Odpowiedz