Wpis z mikrobloga

Dostałem propozycję zapłaty w bitcoinach, wiem, że same bitcoiny skaczą góra dół ale ostatnio nie sprawdzałem ostatnio jak kursują, iść w to czy lepiej w PLN? Kwota nie jest mi na razie znana, chodzi mi o to, czy warto na koncie mam na razie 0 btc, nigdy się w to nie bawiłem.

#bitcoin #kiciochpyta
  • 20
  • Odpowiedz
฿

@KrzaQ2: wow, nawet już jest znaczek do tego?

฿ ฿ ฿ ฿ ฿ ฿ ฿ ฿ ฿ ฿ ฿ ฿ ฿ ฿ ฿ ฿ ฿ ฿ ฿ ฿ ฿ ฿ ฿ ฿ ฿ ฿ ฿ ฿ ฿ ฿ ฿ ฿ ฿ ฿ ฿ ฿ ฿ ฿ ฿ ฿
  • Odpowiedz
@michal__q: Kiedyś zrozumiesz i wrócisz.

Żartowałem trochę oczywiście :D

Bitcoin to fajna sprawa, jeśli się wie jak z niego korzystać. Tyle w temacie.

p.s.

A mogłeś zostać Neo.
  • Odpowiedz
@nasato: Czyli, że nie ma żadnego białego królika?

Właściwie to nie wiem za bardzo z czym to się je, nigdy nie grałem na giełdzie etc. więc to chyba niezbyt dobry pomysł żeby od razu wskakiwać w BTC i trochę się boję tego, że BTC wróci do cen jakie były choćby w grudniu 2012, przeglądając roczny wykres to od 2013 mocno rosło, potem spadło i teraz niby się normuje ale nigdy nie
  • Odpowiedz
@michal__q: Kantory działają na zasadzie ktoś przelewa sobie $ na konto kantora, potem "daje" te dolary tobie a ty mu BTC. Chcesz wypłacić te dolary na swoje konto, a tu jeb. Konto zablokowane, kasy nie dostaniesz. BTC już poszły do tamtej osoby.
  • Odpowiedz
@KrzaQ2: wow, nawet już jest znaczek do tego?

@kontrowersje: ฿ to jest znaczek Thai Baht, czyli waluty uƶywanej w Tajlandii, ale powszechnie się go uƶywa właśnie do bitcoinów, tak samo jak uƶywa się skrótu BTC zamiast XBC.
  • Odpowiedz
@diarrhoea: Nie żartuj sobie z nas.

Jedyny kantor Bitcoin jaki istnieje to VirWox.

Bitcurex i Mtgox o których mówisz - to są giełdy.

@michal__q - skorzystaj z Bitcurexa a zobaczysz nowy, lepszy świat

Biały królik istnieje.

I am Satoshi Nakamoto.

Join the revolution.
  • Odpowiedz
@michal__q: Taak? A wiesz, że kiedyś kosztował 840zł?

Możemy się założyć. Ja mówię, że do końca roku przekroczy 1000zł. Proponuję zakład o 4 dobre piwa.
  • Odpowiedz