Wpis z mikrobloga

@tusiatko: http://rollis-steakhouse.ch/cms/en/menu/steaks/ small lub large lamb fillet - jagnięce polędwiczki(prawie surowe, przysmażone z zewnątrz) podane na gorącym kamieniu, który podpieka je do wersji jakiej chcesz(zanim się ostudzi), niebo w gębie za każdym razem gdy tam jestem. Inne mięsa też bardzo smaczne. Polecam lokalizacje Oerlikon - dobrze zrobić wcześniejszą rezerwację, często są kolejki do wejścia :)

Niezła hinduska knajpa(też Oerlikon, akurat tutaj mieszkam) http://www.indianpalace-zh.ch - namiar dostałem o ludzi z którymi pracuje,
@snowboarder: danke schööööööön :) Haha ale skomentuje to, bo muszę. Japitolę ale tam drogo XD szczególnie kiedy eur=chf prawie, to jak sobie pomyśle, że za 30-40€ to my tu (Majorka) oboje zjemy po steku w jednej z lepszych restauracji to mi się śmiać chce Xd
Masz może miejsce do polecenia gdzie serwują spoko fondue?
@tusiatko: czy ja wiem czy drogo :) biorąc pod uwagę stosunek zarobków do cen w knajpach to bym powiedział że jest bardzo tanio, zwłaszcza w zestawieniu z Polską. To miejsce które poleciłem to oceniam na 10/10 w stosunku cena/jakość(pewnie dlatego można tam spotkać takie kolejki :) ). Co do fondeue to nie wiem za bardzo :( słyszałem że dobry jest Fonduetram(tzn specjalny tramwaj gdzie sobie jeździsz po mieście i wcinasz) ale
@tusiatko: Kurde, dopiero przy planowaniu własnego tripa po CH, szczaiłem, że pomyliłem Lucerne z Locarno.
Tak więc, w Lucernie nie byłem, ale wybieram się pod koniec marca. Podeślę Ci jakieś info, kiedy wrócę.