Aktywne Wpisy
ZdrowaPianka_pl +132
Kochane Mirki i Mirabelki!
Mamy tu fanów piwa bezalkoholowego i piłki nożnej? Zaczyna się EURO, piękny czas dla kibiców, nie zawsze korzystny dla Polaków, ale na pewno są kraje, które będą cieszyć się z sukcesów swojej drużyny. Obyśmy również mieli ku temu powody ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Z okazji tego wyjątkowego czasu postanowiliśmy zrobić kolejne #rozdajo! Tym razem mamy dla Was 3 vouchery po 50 zł do
Mamy tu fanów piwa bezalkoholowego i piłki nożnej? Zaczyna się EURO, piękny czas dla kibiców, nie zawsze korzystny dla Polaków, ale na pewno są kraje, które będą cieszyć się z sukcesów swojej drużyny. Obyśmy również mieli ku temu powody ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Z okazji tego wyjątkowego czasu postanowiliśmy zrobić kolejne #rozdajo! Tym razem mamy dla Was 3 vouchery po 50 zł do
PiccoloColo +221
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Czołg prawdopodobnie wyszedł z tego bez większego szwanku, inaczej ten załogant by tak sprawnie nie uciekał...
#syria #rosjawsyrii #rosja #militaria #wojna #czolgi
Edit: Ok, teraz widzę emitery IR od Sztory, czyli T-90 na 100%
@rajwyk: @Lemartez: @rybak_fischermann: @Sooliga: @60groszyzawpis: Po pierwsze kiedyś czytałem artykuł o tym systemie i generalnie nie przedstawiano go w jakichś wielkich superlatywach. Ponadto system może pracować w trybie półautomatycznym i wtedy wymaga interwencji ze strony członka załogi. Może tego zabrakło?
Załogant ewidentnie spanikował ale... Oglądałem film kilka razy i wydaje mi się, że pocisk w ogóle nie ruszył pancerza
"Sztora" nie była aktywna, brak charakterystycznych pomarańczowych "oczu" obok jarzma armaty.
@leobenos:
Prawdopodobnie trafili w kostkę ERA i dlatego z pojedynku zwycięsko wyszedł T-90.
@60groszyzawpis:
Zawsze gdy atak jest nieudany to ucinają swoje materiały, zamiast pokazać zniszczony pojazd/wybuchającą wieżę
PS. Syryjska załoga jak zwykle pokazała "umiejętności", nie dziwne że dostają ciągle w doope
Ciężko powiedzieć czy mieli lepszą możliwość
ano właśnie :) Czy to faktycznie Syryjczycy czy może jednak sąsiedzi? :) Generalnie system mógł się też po prostu zepsuć, nie byłoby nic niezwykłego.
Druga sprawa tak jak zostało już powiedziane wcześniej, wszystko wskazuje, że Sztora była wyłączona.
@bijotai: nigdy jeszcze nie waliłem z TOWa do czołgu ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale zakładam, że celowanie i naprowadzanie pocisku odbywa się raczej na zasadzie trafię w cel/nie trafię do celu 2 metry na 2 metry a nie wrzucenia go kierowcy za kołnierz.