Aktywne Wpisy
ZenujacaDoomerka +27
W ogóle fascynuje mnie istnienie osób co kochają Marvela i star wars.
Tych ludzi się powinno od społeczeństwa normalnego odseparować.
To nie są normalni ludzie. Normalny dorosły nie idzie oglądać filmu o tej samej treści po raz tysięczny i mówi wow ale super.
Ciągle to samo - jest bohater, drama a potem znów dobro zwyciężyło xD
To są jakieś uposie po prostu a nie ludzie. Jedyne do kogo to może przemawiać to
Tych ludzi się powinno od społeczeństwa normalnego odseparować.
To nie są normalni ludzie. Normalny dorosły nie idzie oglądać filmu o tej samej treści po raz tysięczny i mówi wow ale super.
Ciągle to samo - jest bohater, drama a potem znów dobro zwyciężyło xD
To są jakieś uposie po prostu a nie ludzie. Jedyne do kogo to może przemawiać to
KingaM +5
Serio, #orange? Przecież to święto ma głębokie znaczenie religijne dla wielu osób, a Wy postanowiliście robić z tego jaja dosłownie i w przenośni. To jest jakieś kurwskie lekceważenie wolności religijnej i świętości tradycji. Co będzie następne? Cyfrowe noszenie palm w Wielki Tydzień? Albo cyfrowe chodzenie na msze? Może e-palenie ziółka przez rastuchów które przecież jest ich sakramentem albo darmowe gigabajtu z okazji obalenia reżimu.
Ja wiem, że to tylko zabawa
Ja wiem, że to tylko zabawa
Czyli klasyczne "ja mam rację, a nie ty". I zero argumentów, czemu niby tak jest... Swoją drogą oba spojrzenia dobrze pokazują, czemu PO przegrało - nie ze względu na wskaźniki ekonomiczne, tylko ze względu na emocjonalne przełożenie tych wskaźników na życie ludzi. Co z tego, że (jak pisze Gadomski), żyje nam się coraz lepiej, skoro zwycięża narracja, że wręcz przeciwnie (słynna Polska w ruinie).
Tekst Sowy: http://wyborcza.pl/magazyn/1,150176,19589864,kopneli-nam-w-stolik-dlaczego-lewica-nie-zyskuje-na-walce-z.html
Tekst Gadomskiego: http://wyborcza.pl/magazyn/1,150176,19589886,szklanka-do-polowy-pelna-bez-wolnosci-nie-bedzie-rownosci.html
@urs6
#publicystyka #polityka #neuropa #neoliberalizm #razem
Wskaźniki można sobie wsadzić tam gdzie słońce nie
@KornelKarolKokuszewski: Skąd takie dane, że rozwarstwienie się w Polsce powiększa? Współczynnik Giniego w Polsce spada, coraz wolniej i może to tutaj jest problem, ale twierdzenie, że nierówności narastają nie jest moim zdaniem uzasadnione. Przesunięcie wieku emerytalnego nie było dla nikogo ciosem, bo
Co miesiąc wysyłam jej pieniądze lub pomagam w innej formie. Tak nie powinno być, że
To, że tobie żyje się gorzej nie znaczy wszystkim.
Klasyczne, nie równaj do siebie, a kółko wzajemnej adoracji które tobie podpowiada, że jest źle powinieneś opuścić jak najszybciej dla swojego dobra.