Wpis z mikrobloga

Do mikrofalówki na minute na małych obrotach, potem możesz mrozić


@arrt001: Nawet tego nie sluchaj. Lepszego sposobu na zatrucie pokarmowe dawno nie widzialem.
Musialbys go wlozyc do piekarnika (nie mikrofalowki) na wystarczajaco dlugo zeby caly przez srodek zagrzal sie do ponad 63 stopni.
  • Odpowiedz
@arrt001: Mikrofalówka zabije mirkoorganizmy i ogólnie chleb stanie sie "świeższy", jak pozabijasz ustrojstwa to możesz mrozić nawet milion razy. W "nie mrozić dwa razy" chodzi o to właśnie, że jak rozmrozisz rzucają sie na to różne dziwne stworzonka, mikrofale je zabijają i jest git.
  • Odpowiedz
@arrt001: Tak bardzo akurat zatruciem w przypadku chleba sie nie przejmuj - bedzie on po prostu nie dobry - ale z innym zarciem nigdy tak nie rob.
  • Odpowiedz
@Jasniepanalbert: Ciekawa masz teorie. 90% zatruc pokarmowych w wielkiej brytanii jest spowodowanych odgrzaniem zarcia w mikrofali i jest dokladnie odwrotnie jak mowisz - mikrofala nie podgrzewa jedzenia rownomiernie powyzej temperatury ktora zabija bakterie, tym samym przyspiesza ich rozwoj zamiast ich zabijac.
  • Odpowiedz
@Jasniepanalbert: Nie przejmuj sie, mnostwo angoli mysli tak jak ty myslales. Czasami jednak konczy sie to trwalym kalectwem, szczegolnie po ryzu, wiec mam nadzieje, ze wezmiesz sobie rade do serca ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz