Mam stronę w angularze, pobiera ona jakieś dane z serwera i dynamicznie wyświetla je na stronie z użyciem ng-repeat.
W divie z ng-repeat mam obiekty, których id generuję w zależności od indexu, tzn: ``
Chcę teraz ustawić focus na konkretnym obiekcie:
document.getElementById("object"+zmienna1+"part"+zmienna2).focus(); No i się nie da :/ Przegądarka twierdzi że element który chcę pobrać == null. Co dziwne, jak wpiszę dokładnie to samo w przeglądarkowej konsoli, to wszystko działa. Obiekt o tym ID na 100% istnieje, podane zmienne na 100% są poprawne.
Wygląda na to, że o czymś nie wiem. Dlaczego, js nie może pobrać tego obiektu? Czy fakt, że dynamicznie generuję te obiekty oraz ich ID może mieć jakieś znaczenie? Kod który podałem nie jest wykonywany natychmiast po wyświetleniu danych (uruchamiany jest przyciskiem) więc js ma raczej czas żeby zaaktualizować sobie bazę identyfikatorów.
Czy fakt, że dynamicznie generuję te obiekty oraz ich ID może mieć jakieś znaczenie?
@Pietrek558: nie, jesli element istnieje w domie, to js powinien móc go pobrać wklej co leci w konsoli ;) a już idealnie by było, jakbyć wrzucił kawałek kodu gdzieś
Mam stronę w angularze, pobiera ona jakieś dane z serwera i dynamicznie wyświetla je na stronie z użyciem ng-repeat.
W divie z ng-repeat mam obiekty, których id generuję w zależności od indexu, tzn:
``
Chcę teraz ustawić focus na konkretnym obiekcie:
document.getElementById("object"+zmienna1+"part"+zmienna2).focus();No i się nie da :/ Przegądarka twierdzi że element który chcę pobrać == null. Co dziwne, jak wpiszę dokładnie to samo w przeglądarkowej konsoli, to wszystko działa. Obiekt o tym ID na 100% istnieje, podane zmienne na 100% są poprawne.
Wygląda na to, że o czymś nie wiem. Dlaczego, js nie może pobrać tego obiektu? Czy fakt, że dynamicznie generuję te obiekty oraz ich ID może mieć jakieś znaczenie? Kod który podałem nie jest wykonywany natychmiast po wyświetleniu danych (uruchamiany jest przyciskiem) więc js ma raczej czas żeby zaaktualizować sobie bazę identyfikatorów.
Komentarz usunięty przez autora
@Pietrek558: nie, jesli element istnieje w domie, to js powinien móc go pobrać
wklej co leci w konsoli ;)
a już idealnie by było, jakbyć wrzucił kawałek kodu gdzieś