Zacząłem pracę 5 października, umowa zlecenie i wypłatę miałem zawsze 5 dnia miesiąca. W tym miesiącu przeszedłem na umowę o pracę i muszą mi uciąć z pensji 5 dni. Jak będzie liczona moja wypłata? Moja wypłata = moja pensja – (moja pensja/liczba dni pracujących) ?
@Kozicjusz: w umowie o pracę na pewno masz Co do odliczenia najpewniej wezmą dni pracujące podziela ci przez nie to co wcześniej dostawales i wyjdzie ci dniowka no i 5 takich ci zabiorą
@Kozicjusz: myślę że to zależy od umowy , jeżeli nie jest w niej to zapisane to wejdą zamiast tego odpowiednie przepisy, jednak logicznie dni wolne do czasu pracy raczej ci nie wliczą ( ͡°ʖ̯͡°)
Co tam widzowie #kanalzero i #stanowski ? stanowski to taki fajny dziennikarz jest nie? wcale nie szczurek pokroju mazurka i ziemkiewicza xDD wykopki jak dali się wyruchać :)))
Zacząłem pracę 5 października, umowa zlecenie i wypłatę miałem zawsze 5 dnia miesiąca. W tym miesiącu przeszedłem na umowę o pracę i muszą mi uciąć z pensji 5 dni. Jak będzie liczona moja wypłata?
Moja wypłata = moja pensja – (moja pensja/liczba dni pracujących) ?
Co do odliczenia najpewniej wezmą dni pracujące podziela ci przez nie to co wcześniej dostawales i wyjdzie ci dniowka no i 5 takich ci zabiorą
Czy dni wolne od pracy będą też się liczyć?