Aktywne Wpisy

Kurde bele mireczki, mam problem. Może ktoś coś doradzi. U mojej mamy od jakiegoś czasu nastąpiło pogorszenie wzroku, oraz ogólna apatia, ciągle zmęczenie. Dzisiaj dała się mówić żeby kupić glukometr i sprawdzić cukier. Cały czas oscyluje wokół 300, a teraz wieczorem wynik to 370. W jaki sposób można jej pomóc aby zbić ten cukier. Nigdy się nie leczyła na cukrzycę. Najbliższy termin do lekarza to najwcześniej przyszły tydzień. Istnieją jakieś domowe sposoby,
źródło: temp_file7068967939698154200
Pobierz
paczelok +63

Posiadam stary Macbook Pro 2006 do którego bardzo się przywiązalem i w zupełności mi wystarczy aczkolwiek wbudowana karta WiFi jest bez rewelacji. Zakupilem zewnętrzna kartę kompatybilna z macOS ale nie jestem w stanie jej uruchomić.
Karta to:
http://www.pcworld.pl/testy/opis/PG397858-Asus_USB_AC56.html
Ten moduł wykorzystuje USB 3.0 a w lapku mam 2.0 czy to może być powód iż karta nie jest wykrywalna po podłączeniu? Ściągnąłem najnowsze sterowniki ze strony Asus i dalej lipa, karta leży i nie mogę jej użyć.
Czy może ktoś mi pomóc i wyjaśnic co moge zrobić aby urochomic to na swoim macu?
Pozdrawiam
#apple #macbook #mac #macosx
@afrykanczyk:
Możesz rzucić okiem na te logi? Cos się pojawiło po podłączeniu.
@afrykanczyk:
źródło: comment_uhQAp2N9Mtmh7PE24CajR7sKAkDRvbYe.jpg
Pobierz@afrykanczyk:
Postaram sie przeinstalowac sterownik
@afrykanczyk
Zainstalowalem sterownik zgodny z wersją systemu, po rebbocie wyskakuje blad a po wejściu w preferencje systemowe w celu skonfigurowania karty system nie widzi jej.
źródło: comment_zGOFAMIYi8QlJFiX4I95b9xkw5OOcQrG.jpg
Pobierz@afrykanczyk
źródło: comment_vmtuEYJKrcEpH8JBUDnsVYrFhxOk3HLB.jpg
Pobierz@afrykanczyk
I w logach po reebocie tez sie pojawiło cos o karcie ale nic z tego nie ogarniam
źródło: comment_WsCpMEU15STblTlaIOugwNvuGxlCZHb0.jpg
Pobierzźródło: comment_FANAzbMvjT3f3Lwn7C4aPBepI9JRcljp.jpg
Pobierzźródło: comment_E0wi2lFw4IFknJr4FeOxKUAX1WVCZKf2.jpg
Pobierz@afrykanczyk:
Włączyłem live chat na stronie asusa i dowiedziałem sie iż ta karta wymaga USB 3.0 aby działała. Czy jest coś jak przejściówka z wewnętrznego USB 2.0 na 3.0, domyślam się że będzie działać bz prędkością 2.0, ale czy dostanę coś takiego?