Wpis z mikrobloga

Hm...
Cudny zegarek z #aliexpress mi się zacina. Napisałem do Chińczyka, a #majfrend odpisał że mi zwróci do 3$ za naprawę. Jak mu odpisałem że zegarmistrz pewnie weźmie więcej to odparł że jeśli naprawa wyniesie więcej jak wartość zegarka to żebym nie naprawiał bo on odeśle 100% kasy. Eh. Jestem zbyt uczciwy, chyba bym go nie umiał okłamać i zgarnąć całej kwoty. Znaczy się umiałbym, ale moralniak byłby srogi...
#coolstory #chinskiecuda
  • 10
@sinuh: ale czemu okłamać? skoro nie działa albo dziala źle, a naprawa przewyższa koszt zegarka, to zwrot kasy jest jak najbardziej uczciwy. normalnie by można go odesłać, ale transport popsutego zegarka przez 10000 km to całkowity absurd. ja bym poszedł na zwrot, bo zegarmistrz faktycznie za 10 nic nie naprawi.
@nieuczestniczewrealizacjiprojektu: Nie w tym rzecz. Wiadomo że jeśli koszt naprawy przewyższy wartość zegarka to Chińczykowi o tym napiszę. Zegarek kosztował mnie 50 zł jakoś, zegarmistrz pewnie tyle nie weźmie. Chodziło mi o sytuację gdy nie idę do zegarmistrza po wycenę naprawy tylko od razu piszę Chińczykowi że naprawa droga