Wpis z mikrobloga

@mariuzpl: 20 minut samej jazdy;) Pakujesz się w PKP albo SKM a sklep jest kilka chwil na nogach od dworca

Zdecyduj się czy chcesz światło widzialne, UV czy IR. Podczerwień to nie to samo co UV (do dezynfekcji to nawet nie bliskie UV)
@mariuzpl: Mroczne te świetlówki. Szukasz w końcu ultrafioletu, tak?

Jak wybierzesz się do tego Ursusa to napisz jak było. Mogę Cię o to poprosić? Sam się tam wybieram na jakieś zakupy, ale nie przepadam za takimi miejscami. To sklepo- hurtownia, trzeba tam chyba najpierw w necie zamówić… ogarnięcie tego jest nie na moją głowę.
Pobierz staa - @mariuzpl: Mroczne te świetlówki. Szukasz w końcu ultrafioletu, tak?

Jak wybi...
źródło: comment_3Sz0cBZyHasQwMVDVqzfikZJoHrzCboI.jpg
@staa: Jak się uda to jutro tam wpadnę. Będę pamietał o opisaniu, ale na relację na żywo nie licz :P

szukam ultrafioletu do naświetlania płytek pcb. I tak myślę, czy zmieści się do skanera w poprzek taka świetlówa 6W, bo widzę, że ma 22cm...
Zdecyduj się czy chcesz światło widzialne, UV czy IR. Podczerwień to nie to samo co UV (do dezynfekcji to nawet nie bliskie UV)

@staa: Wiem wiem, właśnie śmieję się z opisu :P
@mariuzpl: Gdybym chciał relacji na żywo to sam bym pojechał i podrzucił Ci tę rurkę do centrum. Chodzi mi tylko o to, czy działa to jak normalny detaliczny sklep. Dziwnie się czuję kiedy ludzie robią zakupy za pięciocyfrowe sumy, a ja rozglądam się jak głupek za jakąś pierdołą.

Świetlówka do skanera? Nie jesteś zbytnim optymistą? Positiv naświetla się chyba kilka minut, zwykły odbłyśnik będzie trochę większy ale bez kombinowania.

W tym
@staa: W skanerze mam gotową szybę i przykrywkę, dorobię sobie timerek i będzie na początek ok. Nie chcę się pakować w jakieś mega koszty, a zepsuty skaner leży właśnie koło mnie :P
@mariuzpl: Gdzieś widziałem pojedyncze gniazda do świetlówek, może w LeroyMerlin? Zobaczę jutro… market będzie otwarty, normalne sklepy raczej nie!

Do biedy możesz odwalić prowizorkę i zamiast oprawy dać coś takiego jak na obrazku (halogenów na 12V się trzyma, do świetlówki ciężko przykręcić i pewnie szybko spadnie/ wypali się).

Z ciekawości zapytam, jak planujesz zrobić negatyw do naświetlania?
Pobierz staa - @mariuzpl: Gdzieś widziałem pojedyncze gniazda do świetlówek, może w LeroyMerl...
źródło: comment_3D99lCQU7cQqmZ0uJVLs5QbKT9TrXd7P.jpg
@mariuzpl: podłączenie świetlówki to jedno, ale świetlówki nie wepniesz przecież prosto pod 230V. Kompletna oprawa kosztuje 20- 25zł, może na tym akurat nie oszczędzać?