30 sekundowy przewodnik po państwowych wydatkach, czyli jak priorytety przy wydawaniu pieniędzy zmieniają się wraz z założeniami. Smutne, że niektórzy (tak, to do was #neuropa ) nie przyjmują do wiadomości nawet tak oczywistych faktów ( ͡°ʖ̯͡°) #libertarianizm #panstwominimalne #4konserwy
@NieLubieZiemniakow: Taka prawda objawiona dla wątłych na umyśle, którym trzeba serwować czarno-biały świat, bo inaczej się pogubią. Idealne na Wykop, łap plusa.
@grzegorz-zielinski: bez przesady. Autor uprościł, by schludnie wyglądało. Ja to rozumiem tak, że dbanie o jakość jest opcjonalne, w zależności od tego co wyzej napisałem, oraz moralności kupującego, a w przypadku rzadzacych, jednych i drugich, z nią krucho.
@Paladin_Woodrugh: Szczerze - nie wiem, coraz bardziej sie gubie w morzu absurdu z jakim czesto mozemy sie tu spotkac. Mozesz mi zdefiniowac poglady #neuropa albo zlinkowac gdzie sa opisane? :P
@wowowo: #neuropa nie ma zdefiniowanych ani opisanych poglądów. Po pierwsze, nie ma żadnej neuropy. Po drugie, ludzie wypowiadający się pod tym tagiem są przyjaciółmi wolności. Spora część to typowi liberałowie (światopoglądowi i gospodarczy), trochę kolibrów, libertarian, a większość to socjaldemokraci - liberalni światopoglądowo, faworyzujący model państwa opiekuńczego, na wzór modelu nordyckiego czy irlandzkiego.
Smutne, że niektórzy (tak, to do was #neuropa ) nie przyjmują do wiadomości nawet tak oczywistych faktów ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#libertarianizm #panstwominimalne #4konserwy
Komentarz usunięty przez autora
Przepraszam ale w takim razie nie jest to lewica?