Wpis z mikrobloga

Wesołych Mirki !
Jestem na etapie konfiguracji w #projectcars mojego zestawu T300GTE + T3PA .
Problem polega na tym ,że kompletnie ale kompletnie nie znam tej terminologii po angielsku , jakiś soft clip, scoop itd. Znalazłem świetną stronkę :
http://pcars.oscarolim.pt/wheel-settings/global-settings Gdzie jest wszystko napisane tylko jak mam wiedzieć która opcja jak się nazywa w języku polskim.
W #ps4 mam ustawiony język polski , ustawienia angielskiego rozwiązało by sprawę ale nie wiem czy wszystkich gier mi nie zrobi po angielsku, a tego nie chcę ( również inne osoby korzystają z konsoli ).

p.s Jest to moja pierwsza kierownica i nie wiem czego mam się po niej spodziewać. Po pierwszym wyścigu od razu zauważyłem niepoprawną konfigurację , ponieważ najmniejszy skręt ( przyszpieszając po prostej ) powoduje duży opór . A tak być raczej nie powinno.

Pomożecie ?
#simracing
  • 19
zainstaluj sima

@damian_co_dalej: na ps4?

@kabaret10: Chętnie bym Ci pomógł ale nie w tej grze, PCars nie ma tutaj dobrej opinii.
Twoja kierownica będzie się trochę marnować, pc ma wg mnie #!$%@? ffb i cały feeling jazdy, jakie bym ustawienia nie zrobił to i tak jest kupa w porównaniu do standardowych ostawień z AC.
AC, RFactor2 i inne simy to jest naturalne środowisko dla Twojego zestawu.

#bojowkaassettocorsy
@kabaret10: średnio 500-600 serwerów jest online
w tym na około 50 zawsze ktoś jeździ.
mamy ligę na wykopie, patrz #acleague jestem jej organizatorem.
a lapek pociągnie assetto może nie na najwyższych ale jakiś miks średnio wysokich powinien polecieć
@kabaret10: można wszystko ustawiać samemu, ale już na standardowych setach ludzie jeżdżą i nie narzekają.
W grze są gotowe ustawienia pod najpopularniejsze kierownice, pod t300 chyba też jest, można jeździć tak, można je też dowolnie modyfikować.
@TheSznikers: Na razie muszę się z nią zapoznać :D FF to dla mnie coś nowego i myślę ,że project cars stworzy u mnie punkt odniesienia , steam sale jest do stycznia więc jak coś to kupie .

ehhh ta sesja w lutym ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@kabaret10: jazda w pcars a jazda w asseto to zupelnie rozne swiaty. Nie bylem przekonany na poczatku, ale teraz jak wlaczylem pcarsa, to w ogole nie to. To juz gran turamo 6 blizej do symulacji. ac znacznie przewyzsza pcars jesli chodzi o czucie jazdy. moze brakuje deszczu, sa rozne drobne niedorobki, ale jezdzi sie zwyczajnie lepiej.
Steam sale moze wyjsc drozej niz kupno na stronach z kluczmi (nie zadne ruskie).