Wpis z mikrobloga

@MatiNow: wędzenie ma na celu konserwację mięsa :) kiedyś nie było lodówek, więc mięso się wędziło... Jak będzie zapakowana "przewiewnie" to nic się jej nie stanie nawet przez tydzień. Szczególnie, że teraz na zewnątrz są niskie temperatury.
  • Odpowiedz
@MatiNow: Kiedyś zjadłam kiełbasę, świeżutką- zrobioną tego samego dnia co świnię bito. Prawdopodobnie jedna z najlepszych kiełbas jakie w życiu jadłam (bo jeszcze z dziczyzny próbowałam i tez mega)
  • Odpowiedz
@MatiNow: i po co ten tag? Uważasz, że jesteś lepszy, bo skrzywdziłeś niewinne istoty pragnące żyć? Co gdyby ktoś Cię zabił i zrobił z Ciebie kiełbasę? Też byś miał bekę z mądrzejszych, bardziej świadomych ludzi?
  • Odpowiedz
@PauloProElo: no nie wiem zazwyczaj rozdajo są bez zielonek :)
@chams: Razdajo na pewno będzie postaram się dowiedzieć jaka forma przesyłki będzie najlepsza. Na pewno zawołam Was wszystkich ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@dorotka-wu: kiełbasa wiepszowo-wołowa dodaję przyprawy tylko pieprz czarny i ziołowy, gałka muszkatołowa, majeranek, świeży czosnek i w proszku granulowan. Na ok 50 kg mięsa to 10 kg szynki wołowej oraz
  • Odpowiedz