Wpis z mikrobloga

@ryszardlski: tego typu usługę widzę bardziej jako blog gdzie na bieżąco informujesz gdzie i co znaleźć taniej i pewniej (jest taki np o czytnikach ebook, gdzie autor potrafi updateować bardzo stare posty, bo jakaś nowa oferta, na propsie.) Zarabiałbyś z reklam.
No co? Postaw się w sytuacji osoby zielonej jeśli chodzi o technologie.

@ryszardlski: ktora idzie do eksperta z neta, podpisuje umowe o dzielo ( ͡° ͜ʖ ͡°), i bez zadnej odpowiedzialnosci drugiej strony placi za niewiadomo co.
@M4ks: Ludzie też są #!$%@?, Powiesz że jak się nie spodoba to zwrot kasy, to każdemu się nagle nie podoba... chcą mogą zadzwonić, a ja jestem im w stanie udowodnić że nie jestem Januszem biznesu.
@M4ks: A jak płatność będzie po wysłaniu wyników, to nikt nie zapłaci, bo co ja będę ludzi po sądach ciągał o średnio 40 zł. Umowa jest jasna i prosta. Ty płacisz ja szukam. Uważasz że mogłem postarać się bardziej? Zwracam 50%. Faktycznie dodam wpis że jeśli to co im wyślę, nie będzie miało związku z tym czego chcieli, to im zwrócę pieniądze i nawet może zapłacę im karę umową. Ale poza
Ludzie też są #!$%@?, Powiesz że jak się nie spodoba to zwrot kasy, to każdemu się nagle nie podoba... chcą mogą zadzwonić, a ja jestem im w stanie udowodnić że nie jestem Januszem biznesu.

@ryszardlski: wiesz, przede wszystkim nikt umowy o dzieło przez internet nie bedzie podpisywał, bo to jest doprawdy niepoważne. Za usługe wystawia się FV - to już znak, że coś tu jest nie tak. O innych oczywistościach technicznych
@M4ks: Tyle że to ma być umowa między dwoma osobami fizycznymi, z tego co się orientuję to nie trzeba żadnej faktury. Co do tych rankingów to fakt, mam w planach zrobienie kilku pokazowych. No i tak jak zauważyłeś to jest opcja dla nirtechnicznych.
Tyle że to ma być umowa między dwoma osobami fizycznymi, z tego co się orientuję to nie trzeba żadnej faktury

@ryszardlski: prawnie nie. Ale powodzenia w szukaniu ludzi, którzy się na coś takiego zgodzą. To na kilometr śmierdzi wałem.