No to dzisiaj pierwszy dzien w pierwszej pracy jako mobile dev. Duza firma, praca przy bardzo ciekawych systemach. Pracy szukalem w sumie 9 dni, przedtem nie mialem zadnego komercyjnego doswiadczenia w tej dziedzinie. To nie jedyna praca jaka mi zaoferowano ale inne oferty odrzucilem przez poziom jaki prezentowaly te firmy. Mam wydane 2 aplikacje w Google Play store ( obie male, ale srednia 4.8 i ok 200 sciagniec kazda ), napisanych kilka malych w sumie dla siebie. Dzieki dla @JavaDevMatt, ktorego to doswiadczenia sporo mi pomogly. Mam nadzieje, ze bedzie tak jak opisywal przy pierwszych dniach pracy programisty, ze pozwola mi sie wdrozyc spokojnie. Stres jest, ale ludzie, ktorzy tam pracuja wydaja sie bardzo spoko. #chwalesie #androiddev
@rex1313: Gratki i powodzenia. I właśnie jak z tym jest - pracodawcy lubią jak się ma aplikacje na GooglePlay, ale oprócz tego trzeba im też pokazać cały kod do nich, tak? Tzn udostępnić im go na Githubie albo na BitBuckecie? Czy jakoś inaczej też to się odbywa (mailem spakowane czy coś)? @JavaDevMatt: Ciebie też zawołam ;)
@dyeprogr: generalnie na rozmowie o prace ktora zaakceptowalem musialem pokazac aplikacje i objasnic co jak zrobilem, o kod nie prosili. W sumie poza typowo androidowymi pytaniami (bardziej o service niz o Activity) mialem pytania logiczne i rozwiazywanie problemow.
@rex1313: Jak wygląda taka pracy programisty jakbys miał wytłumaczyć osobie, która nigdy nie pracowała w takiej dziedzinie? Każdy jest odpowiedzialny za jakąś część projektu i każdy osobno pisze kod? Klepiecie przy biurku 8h czy odchodzicie od komputera co chwile ? Jak długo pracuje się nad jednym projektem ? Zawołań Tez @JavaDevMatt
Komentarz usunięty przez autora
I właśnie jak z tym jest - pracodawcy lubią jak się ma aplikacje na GooglePlay, ale oprócz tego trzeba im też pokazać cały kod do nich, tak? Tzn udostępnić im go na Githubie albo na BitBuckecie? Czy jakoś inaczej też to się odbywa (mailem spakowane czy coś)?
@JavaDevMatt: Ciebie też zawołam ;)
na juniora ale dostalem bez przydomka junior.