Wpis z mikrobloga

@markaron: kiedyś fajny był altcommander, przez jakiś czas mucommander (ale na javie...), utra commander czy jakoś tak było ok. Teraz nie widzę potrzeby używania żadnego z nich...
  • Odpowiedz
@yacolek: Najwyraźniej albo niewiele robisz na kompie, albo po prostu nie znasz tego narzędzia, jeśli uważasz, ze służy do kopiowania plików. Ja nie wyobrażam sobie pracy bez niego. Nie będę wypisywał, do czego i w jaki sposób używam tego narzędzia, bo nie mam godziny czasu.
Podejrzewam, że 90% jego funkcji można zastąpić jakimiś 30 innymi programami. Można też zjeść kotleta łyżeczką do herbaty - tylko po co?
  • Odpowiedz
@WybranyLoginJestZaj: no to ja uwazam ze jestes w mneijszosci, bo wiekszosc ludzi jakich znam, którzy korzystają z tc, uzywają go wlasnie do kopiowania plikow z lewej na prawą, a pozostałych funkcji nie znają. Kwestia tego z kim się człowiek obraca i co sam robi, widocznie stąd mój, być moze mylny, pogląd na przydatnosc tego narzędzia.
  • Odpowiedz
@yacolek: Ja kupiłem sobie prywatnie licencję wiele lat temu. I jest mi teraz głupio, że zapłaciłem autorowi tego programu tak niewiele i tylko raz. A dostałem dożywotnią licencję, obejmującą wszystkie przyszłe aktualizacje, jakie tylko będą (żadne tam "tylko do najbliższej zmiany wersji"). Mogę też legalnie zainstalować TC na każdym swoim komputerze. Za sam taki sposób licencjonowania autorowi należy się szacunek. A on serwisuje i rozwija tę aplikację już chyba ze
  • Odpowiedz
@WybranyLoginJestZaj: Potwierdzam mnogość funkcji tego programu jest powalająca. A jeżeli ktoś go używa tylko do przenoszenia plików z lewej na prawą lub na odwrót to no coż... pozostaje mi tylko mu współczuć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Rzuć okiem na http://multicommander.com/, dozwolony do użytku firmowego.
Wyszukiwarka daje radę, choć jest trochę inna niż w TC. Niestety nie ma takiej porównywarki folderów jak totalCommander.
Ktoś zna sensowną alternatywę do porównywania/synchronizacji folderów tak ja w tC?
  • Odpowiedz