Wpis z mikrobloga

@keyah: ja mam doswiadczenie ;). Jesli chodzi o budowe modulow do magento to kiedys byl artykul na oficjalnej stronie, ale teraz go nie widze. Ale oprocz tego jest pelno materialow w sieci, upewnij sie tylko, ze czytasz aktualne (tak z mniej wiecej roku wstecz) dla nowych wersji Magento.
Ale podejrzewam jednak, ze bardziej bedzie Ci oplacalo sie wynajac jednego programiste Magento, jednego Presty i po prostu zlecic im budowe modulu, zamiast
@marrbacca: Samo kodzenie tak czy inaczej pójdzie do programisty. Ja w sumie bardziej chce się zorientować tak ogólnie. Chcę wiedzieć co powinienem wiedzieć z mojego punktu widzenia jako ktoś kto coś tam sobie wymyślił, chce przygotować algorytm, zlecić wykonanie i czerpać z tego trochę cebuli.
@keyah: o cholera, gdzie lepiej sprawdzic zainteresowanie to nie mam pojecia ;D.
Natomiast jesli chodzi o czerpanie z modulu cebuli to sa 2 rozne modele w Magento - bo nie wiem jaki masz pomysl.
Jesli chcesz zarabiac na samej sprzedazy modulu to musisz miec miejsce gdzie za ten modul dostaniesz kase - bo Magento samo w sobie posiada market modulow, ale wszystkie platne musza miec wlasne strony i ich wlasciciele musza
@marrbacca: I właśnie tego typu praktyczne rzeczy z punktu widzenia całości przedsięwzięcia mnie interesują. Dzięki. Przydałby się jakiś poradnik tyczący tego tematu.
@keyah dla PrestaShop moduły można sprzedawać na addons.prestashop.com, biorą 30% od sprzedaży, minimalna cena to 29 EUR, sam tam sprzedaje, ruch jest dość niezły, płatności realizowane są po 45 dniach zamrożenia