Wpis z mikrobloga

@Rinter: Mam problem Mirki. Podczas instalacji Windows 7 przy tworzeniu partycji nie pojawia się partycja systemowa (ta mała zajmująca 100MB) i dalej system nie chce się zainstalować. Pojawia się komunikat "instalator nie mógł utworzyć nowej partycji systemowej ani zlokalizować istniejącej partycji systemowej". Dysk SSD, instalacja windowsa z pendrive. Dysk SSD działa, podłączałem go do kompa stacjonarnego i wszystko ok, system go widzi, można kopiować pliki. Kilka razy instalowałem już Windowsa na lapku z tym dyskiem bez żadnych problemów. Załączam obrazek z komunikatem. Dodam że z tego samego pendrive wczoraj zainstalowałem windowsa kuzynowi na nowym dysku SSD bez żadnych problemów.

Znalazłem coś takiego:
https://support.microsoft.com/pl-pl/kb/938984
I w opcjach bootowania ustawiłem najpierw dysk SSD a następnie pendrive i dalej nie pomogło.

#komputery #serwispc #windows #informatyka #pcmasterrace
Rinter - @Rinter: Mam problem Mirki. Podczas instalacji Windows 7 przy tworzeniu part...

źródło: comment_89Uf8bHuxUtS6O4VEJyZCfO6QeoNQjpy.jpg

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
@korni007: @ElCidX: @scottx85: udało się, zresetowałem ustawienia biosu i włączyłem obsługę uefi, miałem coś źle poustawiane w opcjach bootowania. Próbowałem jeszcze na pałę instalować z płyty na komputerze stacjonarnym i przełożyłem dysk do lapka ale wyskoczył bluescreen ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz