@Mruvek: bo dają swojego rodzaju "gwarancję" osiągnięcia wysokiej rangi w sezone a co za tym idzie dobrej nagrody. Swoimi taliami możesz bez problemu pograć na Casualu i mieć taką samą radochę
@mediateh7: no i mam. ale nie chce grać przeciw komuś, kto ma ułożona przez pro talię i gra obmyslona przez kogoś taktyka. jeszcze nie ogarniam z gry jak moja talia wygląda i co w niej zmienić, ale to chyba jedyne co może być fajne w grze
@Mruvek: ale prosi tak samo doszli do swoich talii, wlozyli kilka kart potestowali, pograli i o działa, wg mnie jeśli ktoś chce się wspinać a nie może poświęcić kilku godzina na samo budowanie talii to dlaczego nie ma użyć czyjegoś pomysłu jeśli może ? Dalej tak samo może czerpać radość z gry
@mediateh7: tak jak mówiłem, amator here i chyba nie rozumiem na czym polega gra w takim razie, bo 90% gry się zastanawiam co trzeba było w tali zmienić żeby lepiej wyszła ta partia, a nie co z ręki z 3 kart wybrać.
@Mruvek: to co trzeba w talii zmienić to powinno przyjść z czasem, np.: - Przeciwnik zmiazdzyl mnie early mimo, że nie miał dobrego startu. < trzeba dolozyc wiecej 2-3 dropów - Chce grać bardziej Aggro, Tempo, Late game deckiem ? < dolozyc odpowiednie miniony - czy mam jakiś board clear, który pozwoli mi wyczyścić planszę w razie gdy przeciwnik będzie miał dużo minionów ? itd. z każdej partii wyciągnij jakiś wniosek
@Mruvek: Dla amatora to średnio ma to sens, bo tak czy siak dostanie #!$%@?. Ile razy widzę jak ludzie kaleczą control warriora albo patrona takimi zagraniami że w turze 3 czy 4 przegrywają po prostu nieświadomie mecz
Nietypowa talia(działająca, anty-meta) to zawsze zaleta
@Mruvek: Dla mnie jako nowego gracza talie w internecie są swego rodzaju drogowskazem - dzięki nim wiem, które karty lepiej sobie stworzyć i w jakim kierunku powinna iść moja talia. I owszem - tworzenie swojej własnej unikatowej talii jest fajne, ale dopiero wtedy, kiedy masz z czego tworzyć tę talię.
@Mruvek: To jest jak z innymi grami na wysokim poziomie. Istnieje coś takiego jak metagame czyli sprawdzone talie/taktyki etc, które po prostu są aktualnie najlepsze i dlatego grywalne.
@Mruvek: No nie do końca. Niektóre karty są trudniejsze do zdobycia niż inne. O wiele łatwiej złożyć jakiegoś agresywnego łowcę na kartach za 40 pyłu niż jakiegoś maga z milionem legend i kartami z ostatnich części przygód.
@Mruvek: wlasnie zapomnialem dodać, sam deck nic cie nie da, absolutnie nic. Wbrew pozorom i powszechnej opinii, że HS to RNG ( w dużej mierze tak jest ) to trzeba też umiejętności przewidywania, grania dookoła kart przeciwnika. Ludzie wbijają różnymi deckami legendy ale inni graczy tym samym deckiem trafiają na ścianę na randze 10. (np.: ja facehunterem ( ͡°ʖ̯͡°) ) każdy trafia na swój archetyp
@Mruvek: jak to ujal Kripparian kiedys na swoim kanale - gram gotowymi taliami, bo wymyslanie decku nie sprawia mi przyjemnosci I nie chce tracic czasu na robienie czegos co zrobil ktos lepiej bo jego glownym zajeciem jest konstrukcja deckow.
Całym zespołem pracowaliśmy 4 miesiące nad tą puszką. Doszły nas słuchy, że ktoś ma podobne logo, ale jak inaczej narysować kropelkę z piorunem? No nie da się. #famemma #budda
ktoś mi wytłumaczy jaki sens ma granie gotowymi taliami z internetu?
#hearthstone
- Przeciwnik zmiazdzyl mnie early mimo, że nie miał dobrego startu. < trzeba dolozyc wiecej 2-3 dropów
- Chce grać bardziej Aggro, Tempo, Late game deckiem ? < dolozyc odpowiednie miniony
- czy mam jakiś board clear, który pozwoli mi wyczyścić planszę w razie gdy przeciwnik będzie miał dużo minionów ?
itd. z każdej partii wyciągnij jakiś wniosek
Dla amatora to średnio ma to sens, bo tak czy siak dostanie #!$%@?. Ile razy widzę jak ludzie kaleczą control warriora albo patrona takimi zagraniami że w turze 3 czy 4 przegrywają po prostu nieświadomie mecz
Nietypowa talia(działająca, anty-meta) to zawsze zaleta
Komentarz usunięty przez moderatora