Aktywne Wpisy
Undying +508
Muszę się wyżalić, po niecałych 6 latach w kołchozie udało mi się znaleźć inną pracę, na tym samym stanowisku, w firmie 35km dalej i za stawkę około 3000 brutto większą. Mega się cieszę, ale przełożony dzisiaj o mało mi nie zaje*al za wypowiedzenie xd nasłuchałem się że nie mam co liczyć na podobną kasę tutaj, żebym to sobie dobrze przemyślał, że dojazdy mnie wykończą, że będę tego żałował i że mogłem przyjść
Ryptun +720
Jestem na etapie szukania mieszkania i znalazłam jedno superowe. Zadzwoniłam i właścicielka mówi, że spotkać się nie może, ale pod koniec tygodnia da mi znać jako pierwszej skoro chcę podpisać umowę. Jest poniedziałek. Ja jej wysłałam dzisiaj smsa i nadal cisza. A dobrze wie o tym, że jestem w stuuuu procentach chetna wynajecia pokoju. Wystarczy, że poda date, godzine, ja przyjeżdżam i daję jej piniondze, podpisuje umowe i elo.
A rozmawiałam z nią we wtorek. Jakby do cholery nie mogła mi napisać 'Sory, ale jestem suką i wynajełam komuś innemu bo tak i mam w dupie to, że chciałaś przyjechać podpisac umowe.' Bo ja teraz nie wiem co robić, zależy mi mega na tym mieszkaniu i nie chcę czegoś innego, ale no czas goni.
I w sumie mogę to przełożyć też na życie, gdzie moja koleżanka chyba nie chce się spotkać z resztą paczki i zamiast to powiedzieć, że nie chce nas znać to nie odpisuje na smsy, nie odbiera telefonu i nie wiem czy myśli, ze się odczepimy od niej. Odczepilibyśmy sie jakby powiedziała, że nie ma ochoty nas znać. Chyba lepsze jest powiedzenie komuś w prost, że się go nie chce niż ignorowanie.
Jestem zła i #gorzkiezale bo ta laska się nie odzywa i ja nie wiem czy umarła czy co bo ja chce te mieszkanieeeeee i nawet jestem w stanie dzisiaj tam pojechać podpisać umowe, ale nieeeee. Pewnie wynajeła komuś innemu i nie raczy mnie poinformować bo po co. Się zdenerowałam.
Komentarz usunięty przez autora
A co do koleżanki - no nie wiem, takie zachowanie jest dla mnie ciągle wielką zagadką, pomimo, że zdarza się często w życiu każdego z nas ( ͡° ͜ʖ ͡
Komentarz usunięty przez autora