Wpis z mikrobloga

Witam, od niedawna interesuję się tenisem (głównie kobiecym) i może znajdzie się tutaj grupka osób podzielająca moje zainteresowanie i w tym szczególnym czasie uda nam się przewidzieć przebieg turnieju, a także wymienić się spostrzeżeniami, co do spotkań.
Pierwsza runda bez większych zaskoczeń (oczywiście dziś odpadła Halep, która wg mnie przechodzi kryzys po wczesnej porażce w FO). Porażka Simony popsuła mi kupon z kursem ponad 18 i cały misterny plan odnośnie tegorocznego Wimbledonu.

Poniżej wstępna lista meczy, z których mam zamiar jutro coś ugrać:
Diyas Z. (Kaz) - Sasnovich A. (Blr) - po pierwszym wygranym meczu z wyżej rozstawioną Włoszką liczę na kontynuowanie zwycięzkiej passy - typ:1
Sharapova M. (Rus) - Hogenkamp R. (Ned) - Maria w pierwszym meczu łatwo nie miała, teraz powinno być prościej - typ: 2:0
Duque-Marino M. (Col) - Petkovic A. (Ger) - zastanawiam się nad typem 2
Hantuchova D. (Svk) - Watson H. (Gbr) - pierwszego meczu Słowaczki nie widziałem, w tym meczu wydaje mi się faworytką - co sądzicie?
Bencic B. (Sui) - Friedsam A-L. (Ger) - Bencic po wygranym turnieju w Eastbourne powinna na spokojnie poradzić sobie z Niemką, 2:0 troszkę ryzykowne, gdyż Belinda lubi przespać początek meczu, aczkolwiek - kiedy jak nie teraz?
Mattek-Sands B. (Usa) - Ivanovic A. (Srb) - Ana wraca do dobrej formy? według mnie, to może być jeden z ciekawszych meczy na jutro
Stephens S. (Usa) - Davis L. (Usa) - Stephens?
Flipkens K. (Bel) - Azarenka V. (Blr) - tu ciężko mi się wypowiedzieć o pierwszej zawodnicze.
siostry Williams raczej po 2:0
na szybko z czwartku: Kvitova, Kerber, Radwańska

Jakieś ciekawe "pewniaki" z turnieju Panów mile widziane ;)

#bukmacherka #tenis
  • 5
  • Odpowiedz
@jigsaw07: szczerze? tenis kobiecy jest czymś najgorszym co mogłeś wybrać... ja tam nie raz wtopiłem tam kasę, od niedawna nie ruszam w ogóle kobiecego tenisa. Czasami z wyniku 4-1 w gemach potrafią przegrać seta 4-6.... takich niespodzianek widziałem wiele...
  • Odpowiedz
@majFriend: jasne, z tymi wynikami zgadzam się w 100% i dlatego lubię sobie czasami na live zagrać za symboliczną 2-3 i często wychodzi mi to na + ;)

nie nastawiam się na duże zyski z pojedynczych meczów, gdyż kursy nie są wysokie, jednak runda po rundzie można obracać wygraną i przy lekkim szczęściu w dalszych rundach można troszkę zyskać. ciężko jednak (a wręcz niemożliwe) jest śledzenie większej ilości meczów, a że
  • Odpowiedz
@jigsaw07:
będę pisać "raczej" bo to WTA ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Raczej Petko,
Hantuchova - Watson - ta druga gra u siebie, różnie może być.
Raczej Stephens.
Flipkens - Azarenka. Flipkens to technika, z lewej strony gra wyłącznie slajsami. Różnie może być, bo Flipkens lubi trawę, ale nie zalicza tego sezonu do najlepszego. Raczej Azarenka.
Serena w dwóch.
Venus gra z Julią ( ͡° ͜ʖ
  • Odpowiedz