Aktywne Wpisy
Maurelius +413
Godir17 +286
Gardze facetami, którzy dają sobie wmówić, że ilość partnerów nie ma znaczenia w związku. Pomijając fakt, że normalnego chłopa brzydzi to, że jego laska miała setki #!$%@? przed nim, zostaje jeszcze ważniejsza kwestia. Im więcej facetów, tym bardziej ego #p0lka skaczę, robi sobie porównania, ten był taki, ten taki, ten miał to, a jednego czy dwóch będą wspominać całe życie jako wzór chłopa którego nikt jej nie zastąpi. Przypomnijcie sobie
5/10
Liczyłem na odrobinę sci-fi a otrzymałem wyłącznie fantastykę. Fakt, ładnie zrealizowaną i broniącą się jak thriller. AI wbrew pozorom jest jedynie tłem do opowiedzenia mającej przykuć uwagę widza historii. Silna sztuczna inteligencja przestawiona jest w maksymalnie stereotypowy i intuicyjny sposób. Jedyny smaczek sci-fi tego filmu to pomysł na wykorzystanie wyszukiwarek i urządzeń mobilnych do analizy ludzkich zachowań.
@I_try_to_talk_to_you: skrót sci-fi traktuję dosłownie, czyli mam na myśli zjawiska/procesy, które mają podstawy w nauce ale są "podkręcone" na potrzeby fabuły. Fantastyką nazywam pomysły niefizyczne. System na lotnisku jest science, który został podkręcony (połączenie z wyszukiwarką i budowanie uniwersalnego modelu ludzkich emocji) elementami (przynajmniej na razie) "fiction".
UWAGA, SPOILERY
może to jedyny sposób by człowiek nie zorientował się, że rozmawia z robotem? Sztuczna inteligencja to nie tylko odpowiadanie na pytania i bezbłedne wnioskowanie. Musi tez isę pojawić jakaś niepewność w głosie, rozmyślanie nad problemem. Bez tego to będzie tylko dobry