Aktywne Wpisy

Zepsutetagi +33
źródło: temp_file3420756527053372755
Pobierz
hardymane9 +1
Siemano, znajdzie się wśród nas dobry samarytanin który mi zrobi małą pożyczkę prywatną na 10 dni? Na sztywno oczywiście rzucę więcej tak się dogadamy żeby było dobrze, bez problemu spisać umowę można czy whatever. Mam ultra losową sytuacje jestem poza krajem, gotówka w Polsce a to co miałem ze sobą poszło wszystko w stripie jakimś chujem XD realtalk, piszcie priv 🙏🏼🤠

W kolejnej części zajmiemy się ADC.
#mikrokontrolery #elektronika #diy #majsterkowanie #forbot
Arduino jest dla każdego i jak dobrze widać, wcale nie trzeba wiedzieć, na którym porcie jest dany pin, aby go używać. Wszystkim zajmuje się kompilator. Nie ma też problemu z przenoszeniem programów na inne Arduina. Faktycznie wejścia analogowe trochę mieszają, jednak najprościej chyba założyć, że Arduino ma porty cyfrowe 0-13 oraz analogowe wejścia A0-A5, tak przynajmniej postrzegane jest
@Forbot: no chyba że w jednym małym arduino typu np Uno. W innym - jest już ich więcej, a żeby była zgodność z "shieldami" to numeracja początkowych jest zachowana, więc jest port13, 12, 11,... 1, 0, 14,15, 16. Analogi za to idą numerowane po kolei, ale jak ich uzyć jako cyfrowych portów - to już numeracja